r
Nosalty Logó

Pirított gombás-paradicsomos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Pirított gombás-paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8684 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4764.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    2366 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 1590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2959 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk, hogy kicsit odakapjon és szép barna legyen. Kiszedjük, félretesszük.
  2. A serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és felrottyantjuk.
  3. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd ráöntjük a paradicsomos szószt, ráhalmozzuk a gombát és tálaljuk.
  4. Pár szem fetasajt kockát is kínálhatunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 508
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított gombás-paradicsomos spagetti
Gombagasztro 357 recept

Ha maradt egy kevés tésztád, kapj elő egy paradicsomkonzervet a spájzból és pár szem gombát a hűtőből és turbózd fel a maradékot!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili