r
Nosalty Logó

Gombás melegszendvicskrémmel töltött paprika és paradicsom

Hobbychef
Gombás melegszendvicskrémmel töltött paprika és paradicsom
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

410
Kalória
14.2g
Fehérje
32.7g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
343.9g
Víz
97.9g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    943 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    2644 micro
  • β-crypt
    618 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2018.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1031.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    587 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2830 micro
  • α-karotin
    479 micro
  • β-karotin
    7933 micro
  • β-crypt
    1853 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 1229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat alaposan megmossuk, előfőzzük.
  2. A paprikák és a paradicsomok tetejét levágjuk. A paprikák magházát eltávolítjuk, a paradicsomok belsejét kikaparjuk. A paradicsomhúst aprítjuk, beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a krémeket, a tojást, az aprított hagymát, fokhagymát, chilit és bazsalikomot. Fűszerezzük, összekeverjük.
  3. Egy serpenyőbe öntünk olajat, beleállítjuk a paprikákat és a paradicsomokat, megtöltjük a masszával. Melléhelyezzük a krumplikat. Sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 20 percig sütjük.
  4. Lereszeljük a sajtot, majd eltávolítjuk a fóliát, a zöldségekre szórjuk a sajtot, s visszatesszük a sütőbe. 5 perc után átkapcsolunk grill fokozatra, hogy a sajt kapjon egy kis színt.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérra mindenből, a sapkákat ráhelyezzük a paprikára és a paradicsomra, s díszítjük egy bazsalikomcsúccsal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretem a töltött zöldségeket. Hogy ne unjam meg, variálom. Most kétféle krémet használtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek