Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Shiitake gombás csirkemell

Shiitake gombás csirkemell
Shiitake gombás csirkemell
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a japán eredetű gomba frissen igen drága mulatság, de a szárított változatából a zacskónyi adag 3-4 alkalomra is elegendő. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A shiitake gombát 1 órára forró vízbe áztatjuk, ezután csíkokra vágjuk.
  2. A csirkemelleket negyedeljük, 2 ek olajon fedő alatt párolni kezdjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát és rátesszük a csíkokra vágott gombát, és a szójaszószt.
  4. Amikor megpárolódott rátesszük a felkarikázott lilahagymát, és a csíkokra vágott paprikákat, összeforgatjuk és még egy pár percig pároljuk.
  5. A kukoricakeményítőt a vízben feloldjuk és ráöntjük a gombás húsra, további 1 percig rottyantjuk.
  6. Forrón tálaljuk!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 866
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
132 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: távol-keleti
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemell shiitake gombával, gombás csirkemell, szárított shiitake gombás csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

252
csirkemell filé 100 dkg
shiitake gomba 10 db
piros kaliforniai paprika 0.25 db
zöld kaliforniai paprika 0.25 db
lila hagyma 0.5 közepes fej
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
fehér bors 0 ízlés szerint
kukoricakeményítő 2 evőkanál
víz 1.5 dl
szójaszósz 3 csepp