r
Nosalty Logó

Shiitake gombás csirkemell

DiaNatura
Shiitake gombás csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

262
Kalória
38.5g
Fehérje
8.6g
Szénhidrát
7.2g
Zsír
199.7g
Víz
121.7g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1568 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 262 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3564.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1568 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A shiitake gombát 1 órára forró vízbe áztatjuk, ezután csíkokra vágjuk.
  2. A csirkemelleket negyedeljük, 2 ek olajon fedő alattpárolni kezdjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát és rátesszük a csíkokra vágott gombát, és a szójaszószt.
  4. Amikor megpárolódott rátesszük a felkarikázott lilahagymát, és a csíkokra vágott paprikákat, összeforgatjukés még egy pár percig pároljuk.
  5. A kukoricakeményítőt a vízben feloldjuk és ráöntjük a gombás húsra, további 1 percig rottyantjuk.
  6. Forrón tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ez a japán eredetű gomba frissen igen drága mulatság, de a szárított változatából a zacskónyi adag 3-4 alkalomra is elegendő. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...