r
Nosalty Logó

Gombás-cukkinis lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás-cukkinis lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesütéshez

Összesen 823 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesütéshez

Összesen 2466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesütéshez

Összesen 182 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 823 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6057.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    3516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4325 micro
Összesen 2466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Összesütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vöröshagymát aprókockákra vágjuk,és olívaolajonvagy zsíron lepirítjuk, kb. öt perces lépésenként hozzáadjuka következőket: fűszerek, gépsonka, gomba, cukkini, aprított fokhagyma, majd eleinte fedő nélkül, majd fedővel addig pároljuk, amíg minden megpuhul, és elpárolog a zöldségek által kiadott víz.
  2. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 10 perc pihentetés után a piteformába egyengetjük, hogy mindenhol túllógjon a peremen.
  3. 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  4. Az elősütött tésztát megtöltjüka zöldséges feltéttel, majd a háromféle sajttal vastagon beborítjuk,és a sütőben a sajtok megpirulásáig 200 fokon összesütjüka pitét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2817
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hosszú hétvége, maradékok és zöldségek + egy kis kreativitás.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Összesütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.