r
Nosalty Logó

Gombás-csirkés papardelle

pussycat
Gombás-csirkés papardelle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

503
Kalória
26.6g
Fehérje
67.6g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
117.5g
Víz
115.1g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

Összesen 503 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

Összesen 3018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

Összesen 180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 503 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8878.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    750 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    4679 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    405.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    705.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1617 micro
Összesen 3018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A kovászhoz adunk kb. 1/2 dl langyos vizet és 2 ek lisztet.Jól elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
  2. A lisztet egy tálba tesszük a többi hozzávalóval, és a kovásszal közepesen kemény, sima tésztává gyúrjuk (vizet vagy lisztet szükség szerint adhatunk hozzá).
  3. Letakarva 30 percet pihentetjük.
  4. Közben elkészítjük a gombás-csirkés alapot. A csirkét vékony szeletekrevágjuk, és félretesszük.
  5. Egy nagy lábosban (amibe majd a tésztát is tesszük) pici olajonkisütjük a szalonnát. Rádobjuk a fokhagymát és a csirkét,megsütjük.
  6. Kivesszük egy tálba, és a visszamaradt zsiradékon a gombát is megsütjük, hozzáadjuk a bort, és elpárologtatjuk a keletkezett levet.
  7. Visszatesszük a csirkés szalonnát a gombához, és jól befűszerezzük. Az egészet félretesszük.
  8. A pihentetett tésztánkat annyi részre osztjuk, ahogy nekünk kényelmes a kinyújtása. (Én 8 részre osztom, mert kisebb korongokat nyújtok, nekem úgy könnyebb.)
  9. Kinyújtjuk, és 1,5x1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
  10. Forrásba lévő vízbe dobjuk, és kb. 2-3 percig főzzük.
  11. Rászedjük a csirkés-gombás alapra, és jól elkeverjük.
  12. Parmezán sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nagyon szeretek a vadkovásszal tésztát gyúrni. Így a mai napra ezt az alapot találtam ki hozzá.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...