Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtszószos gnocchi

Sajtszószos gnocchi
Sajtszószos gnocchi
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fagyasztóba volt előre gyártott gnocchi, a hűtőbe pedig a többi alapanyag, így kerekedett ki belőle ez a finomság.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízet egy nagyobb edényben feltesszük főni pici sóval, olajjal. Ha felfőtt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény aljára. Akkor készek, ha a víz tetejére feljönnek. Kiszedjük, lecsepegtetjük, majd hagyjuk hűlni őket.
  2. Egy teflonos edénybe feltesszük melegíteni a tejfölt. Simára kikeverjük sóval, borssal ízesítjük (ha van, akkor fokhagyma granulátumot is szórhatunk bele).
  3. A kikevert tejfölbe beleszórjuk a sajtot, majd megvárjuk, hogy teljesen elolvadjon benne. Igazán guszta látvány ahogy az olvadt sajt nyúlik.:) Ha úgy látjuk, hogy túl tapadós lenne a szószunk, hozzáadjuk a teavajat  majd elzárjuk a gázt.
  4. Mikor kihűlt a tésztánk, beleforgatjuk a sajtszószba, és már tálalható is. Jó étvágyat hozzá!!
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 100 536
elküldve: 12
receptkönyvben: 632
elkészítve: 35/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsó630

Mióta szakács: 2012.02.02.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos gnocchi, gnocchi tejfölös szósszal, olasz tésztagombóc

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

akyyy
akyyy Mon, 2014-03-10 17:12

Mi az ott benne?
Teljesen hűljön ki a tészta? Hidegen kell enni? Nem sok a gnoccsi illetve kevés a szósz?

664
gnocchi 600 g
edami sajt 15 dkg
tejföl 1.5 dl
teavaj 2.5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál