Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapástétom Évi néni konyhájából

Gombapástétom Évi néni konyhájából
Gombapástétom Évi néni konyhájából
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Adélnál olvastam, mint annyi más finomságot, amit azonnal úgy éreztem, el kell készítenem. Szenzációs receptjei vannak, csodaszép és hangulatos fotókkal. Órákig tudok az oldalán kutakodni, és sosem unom meg. Eszembe jutott, hogy kipróbálom az ő általa leírt receptet, és egy kis variációval kipróbálom azt, ami nekem erről eszembe jutott. Most van gombapástétom jócskán a hűtőmben, de ötletem is, hogy mit készítsek belőle. A mandulás változat kicsit világosabb, édeskésebb, de azért ott is jelen vannak karakteres ízek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát egy kanál olívaolajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a fokhagymát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd a felaprított rozmaringot, és pároljuk, míg a víz el nem fogy belőle.
  3. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a szeletelt mandulát.
  4. Késes aprítóba töltjük mindkét serpenyő tartalmát, 1 ek szarvasgombás olívaolajat töltünk rá, és finomra vágjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 636
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombakrém, pástétom gombából, gombakrém csiperkéből és vargányából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-04-15 18:55

Azért diósan is készítsd el. Úgy kicsit karakteresebb, ez egy kicsit lágyabb, édeskésebb ízű. Én mindkettőt elhasználtam pillanatok alatt. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-04-15 13:13

Szia Vass, de jó, hogy megcsináltad! Ezer éve tervezem, hogy készítek...itt az alkalom, nem kell receptet keresnem! Mentettem, köszi, puszi, Torma :)

140
csiperkegomba 25 dkg
vargánya gomba 15 dkg
mandulapehely 5 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
1 kk
bors 1 kk
szerecsendió 1 csipet
rozmaring 1 ek
olívaolaj 1 ek