Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás-gombás vajpástétom

Zsályás-gombás vajpástétom
Zsályás-gombás vajpástétom
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Dolce Vita gasztroblog receptjének variációja. Shiitake gomba helyett használható bármilyen más, illatos erdei gomba is (pl. vargánya vagy trombitagomba), de csiperkével is finom. Pirítósra kenve kiváló vacsora, de felszolgálható előételként is, illetve lehet belőle pompás gasztroajándék karácsonyra.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha szárított gombát használunk, áztassuk 30 percre langyos vízbe, majd csepegtessük le.
  2. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük puhára 5 dkg vajon. Adjuk hozzá az apróra vágott gombát, az összevágott zsályát, az aprított fokhagymát.
  3. Pároljuk 3-4 percet, majd öntsük fel a borral. Pároljuk, míg a bor elpárolog. Ekkor keverjük hozzá a többi vajat, melegítsük, míg az összes vaj elolvad.
  4. Öntsük a krémet tálkákba, és ha kihűlt, tegyük a hűtőszekrénybe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 825
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

puszedli

Mióta szakács: 2011.11.18.
12 recept

egyéb elnevezések

shiitake gombás pástétom, gombapástétom, zsályás vajpástétom

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
vaj 25 dkg
shiitake gomba 15 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
félszáraz fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
zsálya 15 db