r
Nosalty Logó

Gombapástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombapástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 394 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 788 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felaprított gombát megmossuk, leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk.
  3. A gombát 2 dkg vajon a hagymákkal, az aprított petrezselyemmel, a citromlével és citromhéjjal megfőzzük. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Ha szükséges, kevésvizet adjunk hozzá.)
  4. Amikor a gomba megfőtt és levét elfőtte, összeturmixoljuk.
  5. A maradék vajat egy kisebb fazékban olvasszuk fel, adjuk hozzá a gombapépet és folyamatosan kevergessük, amíg a vaj át nem veszi a gomba színét (2-4 perc).
  6. Vegyük le a lángról, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy üvegbe vagy egy kisebb tálba öntsük át a még folyékony pástétomot, fedjük le és hűtőben hagyjuk megdermedni.
  7. A kész gombapástétomot pirítósra kenve, zöldségekkel vagy főtt tojással tálalva kínálhatjuk.
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 30495
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

Paprikával, paradicsommal, főtt tojás karikákkal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hónapok óta szeretném elkészíteni ezt a gombapástétomot, csak valahogy mindig elmaradt. Hétvégén szép őzlábgombát vettem, így nekifogtam ennek a különleges szendvicskrém elkészítésének. Bármilyen zamatos erdei gombából készíthetjük. Most csak egy kisebb adaggal próbálkoztam, de nagyon ízlett a végeredmény, valószínű más gombákból is ki fogom próbálni. (Aki picit nagyobb adagot szeretne készíteni, duplázza meg a megadott mennyiségeket.) Az ötlet Gianni konyhájából származik:)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...