Zöldségekből is remek pástétomokat, kenyérre kenhető krémeket készíthetünk. Több zöldséggel kísérleteztem, így készítettem már babból, cukkiniből (itt és itt), gombából, padlizsánból (itt és itt), és még van néhány tervem:) Most a brokkoli került sorra. Ebben sem csalódtam, kellemes ízű, jól kenhető pástétomot kaptam. Szívesen teszek a zöldséges pástétomokba pirított szezámmagot, ezért a brokkolis változatba is került.
Hozzászólások (7)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nagyon ízletes lett a krém, és az állaga is megfelelően kencés. Ezentúl rendszeresen fogom csinálni.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. augusztus 14-én kiemeltük cikkünkben: 19 zöldségkence, amit most kell kenned!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. július 8-án kiemeltük cikkünkben: 21 könnyű nyári szendvicskrém
Üdvözlettel, NoSalty
Nagyon finom, a családom egyik kedvenc reggelije lett. Vaj helyett napraforgó olajat használok, így is finom. Köszönettel.
Épp most készítettem el, nagyon finom, bár kissé sikerült elsóznom. Bundás kenyérrel teszteltem egyébként, és viszek belőle egy adagot anyunak is, mert ő is nagyon szereti az ilyesmit. :)
Hmm, jól hangzik!:)
Nálunk is nagy kedvencek a zöldséges kencék :) Legutóbb karfiolkrémet készítettem, frissen préselt fokhagymával, citromlével, oliva olajjal, petrezselyemmel, és pirított mandulával.