Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves Kismoha konyhájából

Gombakrémleves Kismoha konyhájából
Gombakrémleves Kismoha konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyorsan elkészíthető levest szeretnék főzni, majdnem mindig ezt választom. A férjem egyik kedvence.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feldaraboljuk a gombát (apróra). A hagymát felkockázzuk, és kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és kevés sóval még 5-7 percig pároljuk.
  2. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Teszünk bele egy leveskockát és borsot. Mikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a tejet, majd miután ismét felfőtt, hozzáöntjük a tejszínt és a krémsajtot. Beletesszük a tárkonyt.
  3. Összekeverjük a tejfölt a liszttel, és a leveshez öntjük. Szórhatunk bele petrezselyemzöldet is. Ha sűrűnek tűnik, hígíthatjuk még vízzel.
  4. Zsemlekockákkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 745
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kismoha

Mióta szakács: 2014.03.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos gombakrémleves, tárkonyos gombakrémleves, tejszínes gombakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nkreni
Kismoha / nkreni Sat, 2014-05-24 17:55

Kedves Ego!
Örülök, hogy ízlett! Még csak annyit, hogy én is általában keményebb tejfölt használok (házit), és a kevergetésnél higítom kicsi tejjel. Talán majd próbáldd ki így is:)

ego
eGo / ego Fri, 2014-05-23 11:10

Köszönöm a receptet, nagyon ízletes lett. Viszont abba a hibába estem, hogy 20%os, kemény tejfölt használtam hozzá, így hiába kevertem el benne a lisztet, csomós lett. Mindenképp 12%os, lágy tejfölt ajánlok hozzá :)

375
gomba 40 dkg
lila hagyma 1 nagy db
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 2 ek
tej 2 dl
főzőtejszín 2 dl
tárkony 1 teáskanál
leveskocka 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
krémsajt 20 g
víz 6 dl
napraforgó olaj 1 dl