Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányakrémleves lenmaggal

Vargányakrémleves lenmaggal
Vargányakrémleves lenmaggal
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Selymes, puritán és rendkívül illatos.
A vargánya számomra olyan, mint egy csepp parfüm vagy egy leheletnyi szarvasgomba. Rendkívül kevés is elég (bár jobb, ha sok van belőle), és messziről illatozva pillanatok alatt beindítja a nyálelválasztást. Önmagában a legeslegfinomabb.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ezt a levest nem szeretem túlfűszerezni, mert önmagában van fenséges íze. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
  2. Vajon az apróra vágott fokhagymával megdinszteljük, majd felöntjük az alaplével.
  3. Ha megpuhult, kissé összeesett, átkanalazzuk a turmixgépbe, jól összetörjük, majd hozzáöntjük a tejszínt.
  4. Újból jól összedolgozzuk, majd megfűszerezzük kevés sóval, borssal, és akár kis petrezselyemmel, lenmaggal vagy éppen sajtchipsszel tálalhatjuk.
  5. Legyen krémes és sűrű.
  • elkészítettem: 1500 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 802
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves, tejszínes vargánya gombakrémleves, tejszínes gombakrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Thu, 2014-01-30 19:33

Kipróbáltam, pedig húztam a szám a boltban látva a mirelit vargánya árát... De nagyon megérte! Sima csiperkéből a gombakrém leves köszönő viszonyban nincs ezzel! Helyből dupla adaggal nyitottam és szinte hihetetlen, hogy 4 db vargánya 1 kg csiperke mellett ennyire érződik. Még a tányért is kinyaltuk, hamar elfogyott!

Szóval köszönöm a receptet és köszönöm, hogy ezáltal bekerült a vargánya a konyhámba!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-04-12 15:16

De szerettem volna vendégségbe menni hozzátok, mikor ezt készítetted. Ez isteni lehetett. Üdv: Évi néni

304
vargánya gomba 10 dkg
csiperkegomba 50 dkg
habtejszín 1 dl
alaplé 3 dl
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
lenmag 1 ek