Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves bacon chipsszel

Gombakrémleves bacon chipsszel
Gombakrémleves bacon chipsszel
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető és ízletes krémleves, liszt nélkül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bacon helyett füstölt házi kolbász karikákat is kisüthetünk, azzal is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát, darálunk rá kevéske borsot, és puhára pároljuk.
  2. Ha gomba megpuhult, beleöntjük a fehérbort, majd felöntjük 1 liter vízzel, és botmixerrel simára turmixoljuk, ezután még 1 liter vizet öntünk bele, és jól kiforraljuk.
  3. A tejfölre merünk a forró levesből, simára keverjük és visszaöntjük a levesbe, még egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
  4. A bacon szalonna szeleteket serpenyőben kisütjük, ha meghűlt, apróbbra tördeljük a szeleteket, a leves mellé kínáljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 629
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves, krémleves gombából, gombakrémleves baconnal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
ételízesítő 1 ek
fehérbor 1 dl
tejföl 175 g
bacon 4 szelet
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 l