Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves

Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves
Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gombát, s már régen főztem gombakrémlevest, ezt sürgősen be kellett pótolni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát karikára vágjuk, 1 db gombát felszeletelünk, a többit felkockázzuk, a snidlinget aprítjuk.
  2. Egy fazékban olívaolajon megolvasztjuk a vajat, rátesszük a póréhagymát, megpirítjuk. Egy kanálnyit félreteszünk. Rárakjuk a gombát, megdinszteljük. A szeletelt gombákat kivesszük, félretesszük. A megmaradt zöldségekre ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a leveskockát, a snidlinget, fűszerezzük, s főzzük.
  3. Amikor már majdnem puha a gomba, ráöntjük a bort és a tejszínt. Botmixerrel összekeverjük.
  4. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, felrottyantjuk.
  5. Tálaláskor merünk a tányérba levest, s rakunk rá a félretett sült hagymából és gombából.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 387
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves póréhagymával, tejszínes gombakrémleves, gombkrémleves fehérborral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bedett
bedett Thu, 2015-03-19 17:18

Most készült el, mennyei finom :) Remek recept, köszönöm! :)

253
csiperkegomba 25 dkg
póréhagyma 0.5 közepes db
snidling 12 szál
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 1 dl
vaj 1 ek
fehér bors 1 kávéskanál
kakukkfű 1 teáskanál
leveskocka 1 db
víz 4 dl
finomliszt 1 evőkanál