r
Nosalty Logó

Gombakrémleves fokhagymás kiflivel

NS
Gombakrémleves fokhagymás kiflivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

283
Kalória
7.2g
Fehérje
29.2g
Szénhidrát
11g
Zsír
137.4g
Víz
29.5g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2427.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    2144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9710.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    8576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 35 kcal

Elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát olajon kicsit megfuttatjuk, majd a felszeletelt gombát rádobjuk.
  2. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba meg nem puhul.
  3. Öntünk rá néhány merőkanálnyit az alapléből. Amikor ez felforrt, kiöntjük a lábasból és összeturmixoljuk.
  4. Visszaöntjük a lábasba a gombás turmixot és hozzáöntjük a maradék levet.
  5. Ha felforrt az egész, behabarjuk a liszt és a tejföl/tejszín segítségével. Majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  6. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele.
  7. Egyet rottyan és már kész is.
  8. A levesbetéthez a kiflit felkarikázzuk. Vagy fokhagymás fűszerolajban kicsit megpirítjuk vagy fokhagymával bedörzsöljük és úgy sütjük egy kicsit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

A férjem nagyon szereti. Neki szoktam kedveskedni vele.  

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...