Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves fokhagymás kiflivel

Gombakrémleves fokhagymás kiflivel
Gombakrémleves fokhagymás kiflivel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem nagyon szereti. Neki szoktam kedveskedni vele.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp:
A petrezselymet a főzés vége felé tegyük az ételbe. Így kevesebbet veszít a C-vitamin tartalmából.
Ha húslevest főzök, mindig rakok a fagyasztóba a levéből. Finom krémleveseket, főzelékeket lehet készíteni belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát olajon kicsit megfuttatjuk, majd a felszeletelt gombát rádobjuk.
  2. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba meg nem puhul.
  3. Öntünk rá néhány merőkanálnyit az alapléből. Amikor ez felforrt, kiöntjük a lábasból és összeturmixoljuk.
  4. Visszaöntjük a lábasba a gombás turmixot és hozzáöntjük a maradék levet.
  5. Ha felforrt az egész, behabarjuk a liszt és a tejföl/tejszín segítségével. Majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  6. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele.
  7. Egyet rottyan és már kész is.
  8. A levesbetéthez a kiflit felkarikázzuk. Vagy fokhagymás fűszerolajban kicsit megpirítjuk vagy fokhagymával bedörzsöljük és úgy sütjük egy kicsit.

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 955
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bhcsilla

Mióta szakács: 2010.02.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 2 dl
finomliszt 3 evőkanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szárnyas alaplé 2.5 l
szerecsendió 0 ízlés szerint
kifli 2 db
fokhagyma 1 gerezd