Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes gombakrémleves gombacsipsszel

Sajtkrémes gombakrémleves gombacsipsszel
Sajtkrémes gombakrémleves gombacsipsszel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó ízű leves. A krémsajt kiemeli a gomba jellegzetes ízét, és nagyszerűen harmonizál vele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A krémleves sűrűségét mindenki ízlésének megfelelően beállíthatja  forróvíz hozzáadásával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát mosás és tisztítás után feldaraboljuk, és feltesszük főni fél liter vízben, amit gyengén megsózunk. A gombát megtisztítjuk, és két db-ot félreteszünk csipsznek. A hagymát finomra aprítjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gombát, és összesütjük.
  2. Amikor a burgonya megpuhult, nem öntjük le a főzővizét, hanem hozzáadjuk a hagymás gombát, és botmixerrel pépesítjük. Majd beletesszük a fűszerkeveréket. Felöntjük még kb. 2 dl forró vízzel. Ezután egy kisebb tálkába kimerünk egy merőkanálnyit a levesből, és csomómentesen feloldjuk benne a krémsajtot. Összeforraljuk. Megkóstoljuk a levest. Ha szükségét érezzük, sózzuk.
  3. Amíg pihen a leves, elkészítjük a csipszet. A gombákat vékony szeletekre vágjuk, és olívaolajjal kikent serpenyőben megpirítjuk (én teflont használok). A levest kellemes melegen merjük tányérokba, és gombacsipsszel kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 108
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
378 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémes gombaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

130
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
krémsajt 5 dkg
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
víz 7 dl
0 ízlés szerint