Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémes melegszendvics

Gombakrémes melegszendvics
Gombakrémes melegszendvics
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előző napról kimaradt egy kevés champion gomba, és vegyítettem az aznapi sült húsból visszamaradt zsiradékkal... így született meg ez a recept :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Vacsorára vagy uzsonnára bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a gombát! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk, megmossuk és felaprítjuk a lila hagymát. Hasonlóan járjunk el a gombafejekkel is. Könnyen lejön a héja, ha a tönk mentén kezdjük el lefejteni róla. Pirítsuk meg a hagymát, majd öntsük bele a felaprított gombát. Kicsit hagyjuk összeesni.
  2. Amíg párolódik, keverjük össze egy tálban a tejfölt, sajtot, lisztet, vizet, fűszereket, és nyomjuk bele a fokhagymát. Kézi habverővel keverjük simára, és öntsük hozzá a párolt gombához. Főzzük sűrű krémmé, közben melegítsük elő 200 ℃-on a sütőt.
  3. Szeleteljük fel a kenyereket, vagy vágjuk ketté a zsemléket. Kenjük meg vastagon, de ne az egész szeletet (a széleket hagyjuk szabadon), nehogy lefolyjon. 5-10 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszti reform konyhája

Mióta szakács: 2017.11.24.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás melegszendvics

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

423
pecsenyezsír 1 ek
lila hagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
csiperkegomba 20 kis db
tejföl 2 ek
rozsliszt 2 evőkanál
víz 1 dl
tömlős krémsajt 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
kenyér 5 szelet