r
Nosalty Logó

Gofri 8. - mogyoróvajas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gofri 8. - mogyoróvajas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3072 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2815.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 3072 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést készítünk, abba belemorzsoljuk az élesztőt, 1 tk cukrot szórunk rá, és egy kis langyos tejet öntünk rá.
  2. Megvárjuk, míg felfut (5 perc), majd a többi hozzávalót (kivéve az olvasztott vajat) hozzáadva, elektromos mixerrel bedagasztjuk. A végén beledagasztjuk az olvasztott vajat is.
  3. Lefedve legalább fél órán át kelesztjük, majd gofrisütőben megsütjük. (Tipp a sütéshez: nekem 2 "rekeszes" négyzet alakú gofrisütőm van, tapasztalatom szerint 2-2 evőkanálnyi mennyiség fér el benne kényelmesen, kifolyás nélkül. A tésztát szépen oszlassuk el a sütő felületén, és a fedelet ne zárjuk rá, csak hajtsuk le, így is megsül, viszont tutira nem folyik ki oldalt-elől-hátul. :)
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25241
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Ajánló

A fenti mennyiségből 20 db gofri lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gofrireceptek közül az élesztősre esküszöm. Hogy miért? Mert az élesztő miatt nagyon jó állagú lesz a tészta, sokkal könnyebben lehet megsütni. Ezzel elkerülhető az a konyhai terror, hogy a gofrisütő gép orrán-száján folyik a tészta. Ugyanakkor lapos sem marad, és az állaga könnyed-habos. Ez egy régóta bevált recept, gondoltam, megbolondítom némi mogyoróvajjal. Azt kell, hogy mondjam, nagyon jót tett neki. A mogyoróvaj íze éppen csak, diszkréten érződik, főleg, ha csak önmagában, esetleg némi porcukorral megszórva fogyasztjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek