Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gofri 5. -élesztős

Gofri 5. -élesztős
Gofri 5. -élesztős
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja főzős különszámában találtam ezt a receptet. Gyors és egyszerű. Egy hátránya van, hogy időzíteni kell: kelés után sütés. Nem lehet  tárolni a nyers tésztát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szilvalekvárral, szederlekvárral nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk. 
  2. A puha margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót. Tovább habosítjuk.
  3. Beletesszük a lisztet és az élesztős tejet. Eldolgozzuk, és letakarva langyos helyen kb. 20 percig kelesztjük. 
  4. Előmelegített gofrisütőbe kanalazzuk, de mielőtt lezárnánk a tetejét, megszórjuk egy kevés jégcukorral.

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 097
elküldve: 3
receptkönyvben: 161
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

élesztős gofri, goffry élesztővel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

norcsakis
norcsakis Sun, 2014-02-16 19:40

Jó ez a recept, semmi baj vele...sőőőt sokkal jobb mint egy sütőporos gofri mint amiket eddig csináltam, mert azok sütés után összeestek és azonnal megpuhultak...ez olyan amilyennek lennie kell!!!10 dkg tk rozslisztet tettem bele és nádcukrot. és így is tök jó!!

Érsek Éva
Érsek Éva Sun, 2014-01-12 12:58

A "jégcukorra" miért nincs válasz???? Ezért nincs hozzászólás sem, mert mindenki megakadt ennél a szónál! ( szerintem!) :(

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2014-01-13 19:15

Kedves Éva! Azért nincs válasz, mert elkerülte a figyelmemet a kérdés. Igyekszem megválaszolni a receptjeimre érkező hozzászólásokat, de nem mindig sikerül, emberből vagyok. Néha elfelejtem, néha lusta vagyok. Ha valakit nagyon érdekel akkor azért a mai internetes világban 1 kattintással több száz választ kap erre a kérdésre. De íme a válasz: A Koronás Jégcukor 100 % kristálycukorból
készül. Sütemények, édességek díszítésére alkalmas. Sütés
előtt rászórjuk a felületre, és a magas hő hatására sem olvad
el. Jégcukor nélkül is elkészíthető a recept. Emlékeim szerint nem dob rajta akkorát, hogy jégcukor nélkül ne lehetne élvezni. :-) Szép Estét! Kiki

Szildikó2
Szildikó2 Sun, 2013-09-08 14:33

én a jégcukornál megakadtam...:-) Még nem is hallottam róla..:-(

Chameleongirl
Chameleongirl Sat, 2012-08-11 11:13

Csodálkoztam, miért nincs a recepthez 1 hozzászólás sem. Ált. csak azokat a recepteket készítem el, amelyeket dícsérnek. Ezzel a recepttel kivételeztem... kár volt...

660
finomliszt 35 dkg
cukor 5 dkg
margarin 10 dkg
tojás 3 db
tej 2 dl
élesztő 2 dkg
1 csipet
jégcukor 3 dkg