Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Waffel 2.

Waffel 2.
Waffel 2.
19 perc / előkészület: 15 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer már készítettem ilyen jégcukros változatot egy másik recept alapján, finom is volt, mégsem hasonlítható ehhez a Maci Waffel-hez:)
Leheletnyi fahéjjal és egy kis citromhéjjal bolondítottam.
Nagyon különleges a jégcukortól, ami részben rákaramellizálódik a tésztára, részben ropogós marad. Az íze rendkívül emlékeztet a kürtős kalácséra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben elkeverek egy evőkanálnyi kristálycukrot, majd felfuttatok benne egy kocka friss élesztőt.
  2. A tojást habosra keverem a maradék 4 evőkanálnyi cukorral. Hozzáadom a puha vajat, a sót és az élesztős tejet. Végül a lisztet, fahéjat és a reszelt citromhéjat. Kézi mixer dagasztókarral jól összedolgozom.
  3. Langyos helyen, letakarva 1 órát kelesztem.
  4. 12 részre osztom. Minden cipóba gyúrok egy csapott evőkanálnyi jégcukrot, a maradékot egy mélytányérba szórom és meghempergetem benne a tésztaadagokat.
  5. 15 percet pihentetem.
  6. A még hideg waffelsütőt ecset segítségével kikenem olvasztott vajjal, majd felforrósítom. Kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütöm benne az ostyákat.
  7. Forrón tálalom...friss gyümölccsel és sok-sok tejszínhabbal :P

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 55 663
elküldve: 4
receptkönyvben: 489
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: belga
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gofri, Luiki ostya

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maitai
maitai Thu, 2013-03-07 01:11

Hétvégén piknik alapon működő buliba megyek itt Brüsszelben, és az a merész ötletem támadt, hogy gofrit sütök nekik (vegyes nemzetiségű társaságnak). Ez a recept klassznak tűnik, szorítsatok!

Chameleongirl
Chameleongirl Sat, 2012-08-11 15:56

Üdv! Ha van köztünk székelyföldi olvasó kérem segítsen! Lehet nálunk kapni jégcukrot? Ha igen hol? Sajna én még nem találtam sehol. Imádom a gofrit, kipróbáltam kristálycukorral késziteni, de nem az igazi. Esetleg ha valaki tud olyan weboldalt ahonnan rendelhető, az is jó lenne. Előre köszönöm a segítséget.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-28 14:21

Kedves Elisabeth!

Egy több évtizedes álmom válhat valóra a Poirot féle süteménnyel.
Köszönöm!

Trisa

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Thu, 2011-01-20 17:37

Szia!
Nem tudom, aktuális -e még a jégcukor-kérdés!
Azért én szeretnék Neked segíteni!
Én az Auchan-ban szoktam venni.

Othello
Othello / Othello Sun, 2011-01-02 09:25

Sziasztok!
Nagyon szeretném kipróbálni a receptet, de sehol nem kapok jégcukrot. Esetleg tudja valaki hol lehet beszerezni?

Manna70
Manna70 Sat, 2010-11-20 12:03

Sziasztok!
Az én kérdésem meg az lenne, hogy mi az a Waffel sütő? Gofrisütővel nem helyettesíthető?

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2009-01-15 23:41

Kedves Elizabeth!

Jól hangzik ez a recept. Ha elkészíted, tedd föl az oldalra, örülnénk neki.

Nosalty

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-01-15 19:59

„Mazsolás vajas sütemény”: Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 25 dkg vaj, késhegynyi szódabikarbóna, 4 tojás, 3 evőkanál rum, 25 dkg rétesliszt, 10 dkg mazsola. Elkészítése: A cukrot a vajjal és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. A réteslisztből maréknyit a mazsolával összekeverünk, a maradékot a tésztához öntve, alaposan kikeverjük. Végül a rummal ízesítjük, és a mazsolás lisztet is a tésztába dolgozzuk. Kis kerek indiánerformákba, vagy sütőpapírformákba, esetleg mélyedésekkel ellátott tepsibe töltjük, de csak a feléig érjen, mert a tészta sülés közben a duplájára nő. A formákat tepsire ültetve 200 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig erős, majd takaréklánggal (180 fok) tűpróbáig sütjük. Ha papírformákban sütöttük, abban rakjuk tálra, ha tepsiben, akkor a szélét meglazítva, a mélyedésből óvatosan kiborítva tálaljuk. (A recept F. Nagy Angéla Krimi-kóstoló című cikkéből való, Füles 2003/28.)

még nem csináltam meg, csak megtaláltam a neten :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-01-16 07:49

Köszönöm a receptet, máris megsütném, de 3 napja fogyizok, így kicsit várnom muszáj.- csak nyelek nagyokat! -
Joli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-12-12 08:56

Tulajdonképen én segítséget szeretnék kérni.A krimikből híres belga Poare felügyelő kedvenc reggeli -vajtól csöpögő- süti receptjét nagyon szeretném megkapni.Mióta csak olvastam róla-hány éve már!?!- kívánom.
Segítsetek, ha tudtok, kérlek.
Üdv: Jolán

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-25 19:44

Bocsi, de mi az a jégcukor?!

1304
tej 1 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
vaj 25 dkg
1 csipet
finomliszt 50 dkg
fahéj 1 kk
citromhéj 1 tk
jégcukor 25 dkg