r
Nosalty Logó

Gluténmentes mazsolás kuglóf

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes mazsolás kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6364.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    3770 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 3107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket, útifű maghéjat, tejport, sót, édesítőszert, őrölt kardamomot és élesztőt összekeverjük. Legegyszerűbb habverővel. Az első három hozzávaló nagy nedvszívó, így fontos, hogy még szárazon csomómentesre keverjük őket, mert a nedves hozzávalók után szinte lehetetlen.
  2. A vizet belekeverjük.
  3. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és mindegyikkel eldolgozzuk.
  4. Az almaecetet és olívaolajat is belekeverjük.
  5. Végül a mazsolát is beledolgozzuk.
  6. Egy kuglófformát, szilikon formát vagy két kenyérsütő formát egy evőkanál olajjal kikenünk.
  7. A tésztát beleöntjük, és elegyengetjük.
  8. 3 óra alatt duplájára kelesztjük. A sütőbe érdemes a kelő tésztát betenni, főleg télen, így a nyíló ajtók, ablakok nem hűtik le, és egyenletes hőmérsékleten marad.
  9. A tésztát kivesszük a sütőből. A sütőt 190 Celsiusra előmelegítjük.
  10. A kuglófot 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezhetünk.
  11. 10 percig hagyjuk hűlni, és kiboríthatjuk a formából. Rácson vagy deszkán hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szeleteljük.
  12. Folpackba csomagolva vagy légmentesen záródó dobozban 5 napig eláll.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x24x9
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2190
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 07.

Ajánló

A sárgarépás krémsajtos szendvicstöltelék receptemmel nagyon finom volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns, édes kenyér. Nagy adag, úgyhogy egy 3 literes kuglófforma vagy két kenyérsütő forma kell hozzá. Frissen vajjal vagy margarinnal a legízletesebb. Pirítósnak is jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...