Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai citromsütemény

Szicíliai citromsütemény
Szicíliai citromsütemény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy csudajó olasz szakácskönyvem, és ebben van ez a szicíliai sütemény recept. Itt az oldalon hiába kerestem olyat, ami vajmentes, és nekem nem ízlik az, ami tocsog a vajban. Tehát ez az én vajmentes, savanykás, citromos sütim. Finom, nem száraz és könnyű. Én mindent egészséges hozzávalókból készítek, ezért sincs porcukorral megszórva. Természetesen el lehet készíteni fehér liszttel és cukorral is, az eredeti recept is így írja. Nekem azonban fontos a tudatos táplálkozás, ha eszünk, akkor jót együnk. A sütim azért is ilyen barna, mert a kókuszcukor eleve sötét és a liszt is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki egy kis savanykás könnyűségre vágyik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk egy 18-20 cm-es formát, ami lehet a képen látható kuglóforma is vagy sima tortaforma.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a citrom és a narancsok héját. Mondanom sem kell, hogy csakis bio gyümölcsöt használjunk erre a célra! Ha nincs narancs, jó narancsolaj is, természetesen 100%-os.
  4. A lecsavart citrom és narancslevet és az őrölt diót belekeverjük a tojássárgás masszába.
  5. Aztán beletesszük a lisztet is, amibe elkevertük a sütőport.
  6. A tojásfehérjét külön felverjük, és nagyon óvatosan elkeverjük a tojásos masszával.
  7. A kivajazott és morzsázott formába beletesszük a tésztát, és 180 fokon nagyjából 35-40 percig sütjük. Tűpróba nem árt. Ha kész, hagyjuk a formában még 10 percet pihenni.
  8. Tálalhatjuk tejszínnel (200g), amibe teszünk egy teáskanál fahéjat, két teáskanál cukrot és narancshéjat, felverjük, és a kihűlt süti mellé szervírozzuk. Szuperül passzol hozzá, de én most nem készítettem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18-20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 770
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

zsoltésviki

Mióta szakács: 2011.11.05.
6 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos sütemény, citromos sütemény teljes kiőrlésű lisztből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

613
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 4 db
barna cukor 120 g
narancslé 2 narancsból nyert
narancshéj 2 narancsból nyert
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
dió 125 g
teljes kiőrlésű liszt 220 g
foszfátmentes sütőpor 2 teáskanál