Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös túrókocka

Gyümölcsös túrókocka
Gyümölcsös túrókocka
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gasztronómiai lapban találtam a receptet, húsvétra sütöttem meg először, és ízlett a vendégeknek.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A kikevert tojássárgákhoz felváltva hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, az olajat, majd a habbá vert tojásfehérjét is.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. A krémhez a puha margarint a cukorral jól kikeverjük.
  6. Hozzáadjuk a túrót, a lecsöpögtetett gyümölcskoktélt. Citromhéjjal és a citrom levével ízesítjük.
  7. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk.
  8. A tetejét kirakjuk mangó- vagy narancsszeletekkel, és a hűtőbe tesszük.
  9. A mázhoz a fele üdítőt, a pudingport és a cukrot összekeverjük.
  10. Egy lábasba öntjük a maradék narancslevel, felforraljuk, majd hozzáadjuk az összekevert pudingot, és sűrűre főzzük.
  11. Langyosra hűtjük, végül a tortára kenjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 770
elküldve: 7
receptkönyvben: 590
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Ferencz Lajosné

Mióta szakács: 2010.04.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mangós túrókocka, narancsos pudinggal borított sütemény, emeletes túrós süti gyümölccsel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laulyk
laulyk Sun, 2017-11-19 10:50

Szia!
Elkészítettem a sütit, nagyon finom lett :D

Annyi, hogy a krémmel voltak bajaim. A túróhoz felolvasztottam a margarint (úgy szoktam, mert nincs habverőm, és úgy jobban elkeveredik), viszont így egy híg lé lett. Majd tettem bele egy kis tejfölt, és bekevertem ezt is puding porral. Így már összeállt a krém :D
Az lenne a kérdésem, ha a margarint nem olvasztottam volna, akkor nem lett volna ilyen problémám vele? :)

Üdv,
Viki

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Sun, 2017-11-19 18:21

Szia Viki!

A margarint nem kell felolvasztani. Sütés előtt néhány órával kiveszem a hűtőből , hogy lágyabb legyen. Úgy sokkal könnyebb kikavarni a cukorral. Majd hozzáadom az áttört túrót. Ha a kész sütit a hűtőbe teszed, még ott is dermed. Ha nem olvasztod fel a margarint, nem lett volna annyi probléma vele. Örülök, hogy azért mégis megoldottad a krémet. Üdv: Mária

laulyk
laulyk Sun, 2017-11-19 20:52

Köszönöm a választ :)
Biztosan elkészítem majd még máskor is :D

gyongyi olah
gyongyi olah Fri, 2011-12-30 18:55

Elkeszitettem, nagyon jol sikerult es nagyon hamar elfogyott ,gratulalok a bekuldonek boldog uj evet.

Ery
Ery Wed, 2010-11-10 18:24

Kedves Ferencz Lajosné!

Lehet rosszul írta Ön, hogy sütőpor 2/3 "cs"
2 vagy 3 csomag sütőpor?

Üdv. T. Erika

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Thu, 2010-11-11 13:16

Kedves Erika !
A sütőpor mennyisége kétharmad csomag , tehát nincs egy egész. Elnézést, hogy félreérthető voltam.
Üdv: Mária

804
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.66 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
tehéntúró 25 dkg
cukor 15 dkg
margarin 25 dkg
trópusi gyümölcskonzerv 35 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 3 csepp
mangó 1 db
szénsavas narancsos üdítőital 4 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 5 ek