r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Gyümölcsös túrókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 804 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4826 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 210 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 804 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5412.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3343 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 4826 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A kikevert tojássárgákhoz felváltva hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, az olajat, majd a habbá vert tojásfehérjét is.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. A krémhez a puha margarint a cukorral jól kikeverjük.
  6. Hozzáadjuk a túrót, a lecsöpögtetett gyümölcskoktélt. Citromhéjjal és a citrom levével ízesítjük.
  7. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk.
  8. A tetejét kirakjuk mangó- vagy narancsszeletekkel, és a hűtőbe tesszük.
  9. A mázhoz a fele üdítőt, a pudingport és a cukrot összekeverjük.
  10. Egy lábasba öntjük a maradék narancslevel, felforraljuk, majd hozzáadjuk az összekevert pudingot, és sűrűre főzzük.
  11. Langyosra hűtjük, végül a tortára kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 34050
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyümölcsös túrókocka
Ferencz Lajosné 9 recept

Egy gasztronómiai lapban találtam a receptet, húsvétra sütöttem meg először, és ízlett a vendégeknek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.