Nosalty Logó

Karamell torta Scarlett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Karamell torta Scarlett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1335 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6678 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 336 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1335 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1083.2 g
  • Cukor
    958 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 6678 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgáját habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből és a cukorbólnem túl kemény habot verünk.
  3. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
  4. Tortakarikába (23 cm átmérőjű) szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!)
  5. Felforraljuk a tejszínt,és félretesszük.
  6. Egy nagy edénybenfolytonos keverés mellett felolvasztjuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. (Vigyázat könnyen kifuthat!)
  7. Ha simára kevertük, vegyük le a gázról, adjuk hozzá a fehér csokoládét,és azzal is keverjük simára.
  8. Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Be fog sűrűsödni!
  9. Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig.
  10. Ezzel a krémmel töltsük bea vízszintesen 3-ba vágott tortát, egy kevés krémet hagyjunk a tetejére és az oldalára is!
  11. A tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük! (Én még ehető ostyalappal is díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3668
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

scarlett69 75 recept

Lányom habos, karamellás tortát kért szülinapjára. Ilyen lett.

Hozzászólások

Zsuzsamama56

Hol itt a karamella?

scarlett69

ITT: 6. Egy nagy edényben folytonos keverés mellett felolvasztjuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. (Vigyázat könnyen kifuthat!)

scarlett69

:)

Zsuzsamama56

Kedves Scarlett69! Így már értem, mert a receptben nem írtad, hogy a cukrot karamellizáltad,csak olvasztottad.

scarlett69

Bocsi, nekem egyértelm? volt :)

Törölt felhasználó

Szia.Fehér csokit miért kell hozzátenni?Ha csak a karamellt a tejszinnel verem fel mikor hideg akkor nem lesz kemény a krém?

scarlett69

Szia! Én ha fehér csokit nem szeretnék tenni bele, akkor a megolvasztott cukrot - a karamellt - kb fél deci vízzel önteném fel, addig melegíteném, amíg a cukor elolvad. Majd ezt a karamellt leh?teném, felverném a habot kevés zselatinnal és óvatosan kanalanként adnám a tejszínhez a karamellt. Ez esetben lehet h praktikusabb a Hulala (növényi hab alap). A csokitól, lehet az étcsoki is, krémesebb, finomabb lett a töltelék, de érdemes próbálkozni, hiszen az új receptek abból születnek! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek