Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamell torta Scarlett konyhájából

Karamell torta Scarlett konyhájából
Karamell torta Scarlett konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom habos, karamellás tortát kért szülinapjára. Ilyen lett.

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk.
  3. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
  4. Tortakarikába (23 cm átmérőjű) szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!)
  5. Felforraljuk a tejszínt, és félretesszük.
  6. Egy nagy edényben folytonos keverés mellett felolvasztjuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. (Vigyázat könnyen kifuthat!)
  7. Ha simára kevertük, vegyük le a gázról, adjuk hozzá a fehér csokoládét, és azzal is keverjük simára.
  8. Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Be fog sűrűsödni!
  9. Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig.
  10. Ezzel a krémmel töltsük be a vízszintesen 3-ba vágott tortát, egy kevés krémet hagyjunk a tetejére és az oldalára is!
  11. A tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük! (Én még ehető ostyalappal is díszítettem.)
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 633
elküldve: 3
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellás születésnapi torta, karamella krémes torta tejszínhabbal, karamellás torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2015-04-28 16:36

Szia!
Én ha fehér csokit nem szeretnék tenni bele, akkor a megolvasztott cukrot - a karamellt - kb fél deci vízzel önteném fel, addig melegíteném, amíg a cukor elolvad. Majd ezt a karamellt lehűteném, felverném a habot kevés zselatinnal és óvatosan kanalanként adnám a tejszínhez a karamellt. Ez esetben lehet h praktikusabb a Hulala (növényi hab alap). A csokitól, lehet az étcsoki is, krémesebb, finomabb lett a töltelék, de érdemes próbálkozni, hiszen az új receptek abból születnek! :)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2013-03-14 21:29

ITT: 6. Egy nagy edényben folytonos keverés mellett felolvasztjuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. (Vigyázat könnyen kifuthat!)

1335
tojás 8 db
cukor 160 g
finomliszt 160 g
habtejszín 200 ml
cukor 600 g
fehér csokoládé 320 g
habtejszín 100 ml