r
Nosalty Logó

Eclair fánk Györgyi konyhájából

NS
Eclair fánk Györgyi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

964
Kalória
16.1g
Fehérje
68.4g
Szénhidrát
67.6g
Zsír
114.7g
Víz
295.8g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
29.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    273.5 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    459 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 3848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk.Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől.Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni.
  3. A tepsibe sütőpapírt teszünk,habzsákba töltjük, és egymástól pár centire 10 cm csíkokatnyomunk belőle.
  4. A sütőt 220 fokraelőmelegítjük,kb. 20 perc alatt.
  5. Belocsoljuk jó alaposan vízzel a sütőt, hogy gőz keletkezzen, és betoljuk a fánkokat sütni.
  6. Nagyon fontos, hogyaz ajtót nem szabad kinyitni 20 percig, mert a tészta összeesik. Utána visszaállítjuka sütőt 180 fokra, és tovább sütjük még 20 percig.
  7. Ha kész, kitámasztjuk a sütőt késsel,hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Természetesena sütőt elzártuk.
  8. 25 perc múlva kivehetjük a tésztát, és teljesen kihűtjük,majd kettévágjuk.
  9. A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük.Két és fél deci tejbe beletesszük a negyed margarint, ésa pudingotgázonsűrűre főzzük.
  10. Ugyanezt csináljuk a csokoládés pudinggal is. Teljesen kihűtjük mindkettő pudingot.
  11. Nyomózsákba tesszük, és felváltva megtöltjük vele a fánkokat.
  12. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és a fánkok tetejére csurgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már régen készítettem ezt a fánkot, féltem is, hogy nem sikerül. Ennek a titka a sütésben rejlik. Én is elrontottam vagy 3-szor, mire rájöttem a titkára. Ez is egy nagyon finom sütemény.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek