Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eclair fánk Györgyi konyhájából

Eclair fánk Györgyi konyhájából
Eclair fánk Györgyi konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen készítettem ezt a fánkot, féltem is, hogy nem sikerül. Ennek a titka a sütésben rejlik. Én is elrontottam vagy 3-szor, mire rájöttem a titkára. Ez is egy nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől. Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni.
  3. A tepsibe sütőpapírt teszünk, habzsákba töltjük, és egymástól pár centire 10 cm csíkokat  nyomunk belőle.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, kb. 20 perc alatt.
  5. Belocsoljuk jó alaposan vízzel a sütőt, hogy gőz keletkezzen, és betoljuk a fánkokat sütni.
  6. Nagyon fontos, hogy az ajtót nem szabad kinyitni 20 percig, mert a tészta összeesik. Utána visszaállítjuk a sütőt 180 fokra, és tovább sütjük még 20 percig.
  7. Ha kész, kitámasztjuk a sütőt késsel, hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Természetesen a sütőt elzártuk.
  8. 25 perc múlva kivehetjük a tésztát, és teljesen kihűtjük, majd kettévágjuk.
  9. A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük. Két és fél deci tejbe beletesszük a negyed margarint, és a pudingot gázon sűrűre főzzük.
  10. Ugyanezt csináljuk a csokoládés pudinggal is. Teljesen kihűtjük mindkettő pudingot.
  11. Nyomózsákba tesszük, és felváltva megtöltjük vele a fánkokat.
  12. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és a fánkok tetejére csurgatjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 414
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ekler fánk, csokis vaníliás fánk, égetett tészta csokis és vaníliás krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

964
sertészsír 10 dkg
víz 2 dl
finomliszt 5 evőkanál
tojás 6 db
cukor 1 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
csokoládés pudingpor 1 csomag
margarin 12.5 dkg
tej 5 dl
cukor 4 ek
tortabevonó 10 dkg