r
Nosalty Logó

Glutén- és tojásmentes fahéjas keksz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nihonka
Glutén- és tojásmentes fahéjas keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 38% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 38% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1858 kcal
  • 38% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 38% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 155 kcal
  • 38% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2220.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1858 kcal
  • 38% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A száraz hozzávalókat egy tálban keverjük össze, majd egy külön kisebb tálban a mogyoróvajat, vaníliát és juharszirupot.
  2. Ezután a hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz a mogyoróvajas keveréket, és jól összekeverjük.
  3. Kezünkkel kisebb golyókat formáljunk, majd ezeket sütőpapíros tepsire sorakoztatva, egy pohár aljával vagy akár kézzel lelapítgatjuk.
  4. Ezután süssük 10-12 percet, ha barnul a pereme, akkor már átsült. Rácsra sorakoztatva várjuk meg, míg kicsit kihűl, és már neki is foghatunk!:-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16129
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 08.

Ajánló

Allergiában szenvedőknek és adalékanyagmentes kekszet keresőknek:-) 

Receptkategóriák

Glutén- és tojásmentes fahéjas keksz
Nihonka 340 recept

Glutén-, tojás-, olajmentes és vegán. Finom utazáshoz, uzsonnára, lezárt dobozban vagy üvegben sokáig eláll. Fahéjas íze miatt a karácsonyi ünnepekben is elkészíthetjük, hiszen egyszerű és gyors. Mogyoró allergiában szenvedők napraforgómag vagy szezámmagvajból (tahini) is elkészíthetik. A bögre 2dl.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek