Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas tallérok

Fahéjas tallérok
Fahéjas tallérok
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy aprósüteményes könyvben tetszett meg a recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a mézet és a cukrokat egy lábasban összekeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a vaj elolvad. 5 percig hűlni hagyjuk.
  2. A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat. A tésztát púpozott teáskanálnyi halmokban egy sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk. Villával kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 220 fokon kb. 5 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 137
össznézettség: 43 687
elküldve: 19
receptkönyvben: 834
elkészítve: 40/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

fahéjas keksz, fahéjas korongok

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ShipShop
ShipShop Fri, 2016-03-11 08:19

Szia!
Bár a hozzávalók között szerepel a sütőpor, az elkészítésből nem derül ki, hogy hogyan és mikor kell hozzáadni. Tudnál ebben segíteni? Köszönöm! :)

sztarika
sztarika Thu, 2016-03-10 12:52

Szia Flóra
Köszönöm ezt a finom receptet. Ez a recept olyan egyszerű és olyan nagyon finom. Biztos hogy többször is meg fogom csinálni.

efi13
Choco / efi13 Wed, 2015-12-09 13:33

Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy ezt a sütit a villa helyett lehet-e sütinyomdával díszíteni, vagy megnő annyira, hogy kiugrik a forma? Köszi a választ!

szani82
szani82 Fri, 2015-11-20 12:27

Szia! A fiam annyira imádja,hogy már nem tudom két kezemen megszámolni,hogy hányszor kellettem megsütni neki ☺.Nagyon szépen köszönjük,hogy meg osztottad ezt a receptet .Imádjuk!!!!!Gyors,egyszerű és isteni finom

Laramara
Laramara Thu, 2015-01-08 01:03

Szia! Én is megcsináltam, Candida diétázom, így teljes kiőrlésű rozsliszttel, xilittel készítettem és tettem bele gyömbért, mert nagyon hasznos növényke a diéta szerint :)
Isteni finom lett, az állaga is szuper és nagyon gyorsan megvan. Köszönöm! :)

Stella421
Stella421 Thu, 2013-12-19 09:36

5 perc sütés után olyan lett mint a beton. Ment a kukàba. Nézhetek a következö recept utàn...

libaláb
libaláb Mon, 2017-04-24 23:28

A jövőben, ha túlsütsz valamit, akkor sem kell kidobnod. Nem leszek demagóg, hogy sok szegény gyerek egy kis tejjel boldogan megenné, amit te lazán kidobsz... de az ilyesmit rengeteg módon fel lehet használni: kiszárítod és van fahéjas kekszmorzsád morzsasütikhez, felfújtak alapanyaga is lehet, sajttorta alja is lehet... használd kicsit a fejedet, mielőtt a kuka felé indulsz. :(

welli
welli Sat, 2012-12-22 13:01

Kedves Flóra!

Nagyon izgultam, amíg készítettem a kekszedet, mert fél nappal ezelőtt egy másik recept alapján csúfos kudarcot szenvedtem a fahéjas keksszel (és a sütikudarc ezeddig elkerült, szóval eléggé elszomorodtam).
Azonban a Te recepted pompásan működött :) :) :) nagyszerű lett a süti! Köszi a recit!
Én teljes kiőrlésű lisztből készítettem, a mézhez pedig a cukrok helyett eritritolt (cukorhelyettesítő) adtam. Gyömbérrel egészítettem ki a fűszerezést.
Azon gondolkodom, fahéj helyett citrushéj+gyömbér kombináció is jól működne-e ezzel a tésztával? Megsütném este úgy is. Mit gondolsz/gondoltok, kedves Sütőtársak?
Köszönöm :)

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2012-12-23 16:11

Szia! Szerintem fahéj helyett akármilyen fűszer-kombinációval jól működik, szóval nyugodtan variáld.:)

Koni08
Koni08 Thu, 2014-03-27 21:36

Szerintetek, ha megy bele 1-2 tojas, de a hab nagyon felverve kulon, akkor esetleg nem lesz konnyebben kezelheto? Vagy akkor mar a vajas, ropogos keks Jelleget elvesziti? Nekem most sul, iszonyatosan emelyito, csodalatos illatok kavarognak, mondjuk igy utolag ez tipikus karacsonyi suti, de muszaj voltam kiprobalni :))) egyebkent nagyon megnonek!!nem is gondoltam volna. koszi a receptet, puszi

colourfulbird
colourfulbird Sun, 2011-12-18 21:04

Tettem bele egy kis gyömbért is, mert imádjuk az ízét, nagyon feldobja, bár anélkül is isteni lenne :)

ave83
Vike / ave83 Sat, 2011-01-08 18:16

Szia!
Most készülök megsütni. Tojás nem kell bele?
Előre is, köszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-05 14:32

Nagyon jó!!!! Mire a sógornőm ide ért a belvárosból busszal (10 perc), elkészült, mire elszívtunk egy cigit, ki is hűlt. Így kaptak belőle az unokafiaborjak. Nekem szokás szerint (ld. mazsolás-narancsos) laza lett a tészta, de egy kis liszttel segítettem Asszem. Mindenesetre nagyon finom. Köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 22:08

Szia! Köszönöm, mindenképpen megsütöm akkor, mert nagyon jól néz ki :) Örömteli készülődést és szép ünnepeket! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 15:33

Szia! Karácsonyra szeretném megsütni ezeket a tallérokat és azt szeretném megkérdezni, mennyi ideig áll el? Miben szoktad tárolni? Nagyon kemény lesz, ha sokat áll?

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2010-12-16 21:33

Szia! Én dobozba szoktam tenni, és sokáig eláll. Kicsit megkeményedik, ha tovább áll, de ha teszel közé almát, szerintem ugyanúgy megpuhul, ahogy a mézeskalács.

Gumicukor
Gumicukor / Gumicukor Sun, 2010-11-21 15:06

Ez isteni!!Tényleg csak 5 percig szabad sütni,különben kemény lesz!Karácsonyra is sütni fogom!!!Nyami

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-27 16:39

Szia! Megcsináltam a tallérokat és nagyon finom lett, én a sima cukrokat barna cukorral helyettesítettem. Ajánlom mindenkinek! Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-29 14:46

Szia Flóra!
Én is kipróbáltam a receptet és nagyon finom lett!Karácsonyi illattal telt tőle meg a konyha!:)
Amúgy én kipróbáltam úgy is, hogy két felé osztottam a tésztát és az egyik adagba belekevertem apróra vágott mandulát is. Nagy sikert aratott!

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2010-08-29 17:14

Szia Gaina!
Örülök, hogy ízlett!
A mandula pedig jó ötlet, biztosan feldobja!
Üdv: Flóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-25 11:05

Szia Flóra!
Szeretném megsütni a tallérokat és az lenne a kérdésem, hogy a porcukrot is hozzáadod a vajhoz a serpenyőbe, vagy azt inkább a liszttel és fahéjjal együtt kell hozzákeverni a masszához?
Előre is köszi a válaszod!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-09 11:42

Köszi a gyors választ. Nagyon valószinű, hogy kipróbálom, még azt szeretném kérdezni,hogy egy narancs reszelt héja nem rontaná el?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-08 22:41

Szia Flóra!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a keksz ropogós vagy inkább omlós? Én most valami finom ropogósat keresek a bolti E-vel teli kekszek helyett és ez nagyon tetszik.
Köszi szépen :-)

398
vaj 60 g
méz 115 g
cukor 2 ek
porcukor 2 ek
finomliszt 185 g
sütőpor 2 kk
fahéj 3 tk