r
Nosalty Logó

Ropogós fahéjas müzli kenyérből

Lakos Benedek
Ropogós fahéjas müzli kenyérből
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A müzlihez

740
Kalória
9.1g
Fehérje
80.5g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
36.6g
Víz
107.5g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
44.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A müzlihez

Összesen 740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A müzlihez

Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A müzlihez

Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 427 kcal

Elkészítés

A müzlihez

  1. A kenyérszeleteket sodrófával egészen laposra nyújtuk. Utána egy éles késsel levágjuk a széleket, a kenyeret pedig közepes méretű négyzetekre daraboljuk.
  2. Felolvasztjuk a vaj 3/4-ét egy nagy serpenyőben, majd beleszórjuk a kenyeret. Közepes lángon alaposan megpirítjuk a darabkákat, amíg nem maradnak teljesen puha kockák. Vigyázzunk, nehogy odaégjen.
  3. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat, majd az egészet szórjuk a piruló kenyerekre. Inkább rázogassuk, mint kevergessük a serpenyőt, hogy a cukor egyenletesen tudjon olvadni, és ne kristályosodjon vissza.
  4. Addig süssük a kenyeret, amíg a legtöbb szemet be nem vonta a fahéjas karamell. Ezen a ponton még hozzáadhatjuk a vaj maradékát, ha tovább szeretnénk pirítani a müzlit leégés nélkül.
  5. Tegyük tálba a kész müzlit, és hagyjuk kihűlni. Fogyasszuk tejjel, de akár önmagában is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

A gyerekek (és felnőttek) egyik reggeli kedvence a fahéjas müzli. Persze ezt nemcsak dobozban vehetjük meg, hanem otthon is elkészíthetjük, ráadásul nagyon egyszerűen. Istenien ropogós, karamellás és fahéjas lesz, megéri kipróbálni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek