Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta 14.

Gesztenyetorta 14.
Gesztenyetorta 14.
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kis tortácskát az egyik kedves szomszédasszonyomnak sütöttem a születésnapjára. Volt a mélyhűtőben egy csomag
gesztenyemassza, elég világos színe volt, ezért került bele a kakaó. A csokoládém meg olyan gyorsan besűrűsödött, hogy nagyon gyorsan kellett vele dolgozni. Nem nagyon akart szétfolyni, ezért muszáj volt kenni, és ez sajnos meglátszik a torta tetején.
De a nem várt zökkenők ellenére, sikerült neki meglepetést okozni!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ha születésnapról van szó, akkor egy üveg jól behűtött pezsgő vagy egy finom koktél!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kikent formába símítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
  7. Beletesszük a gesztenyemasszát, a kakaóport és a rumot.
  8. A kihűlt piskótát 4 lapba vágjuk.
  9. A krémet úgy osszuk, hogy még körbe tudjuk kenni vele a tortácskát.
  10. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat, és bevonjuk a torta tetejét.
  11. Csillagcsővel tejszínhabrózsákkal körbedíszítjük. (Én cukorgyöngyökkel díszítettem.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 187
elküldve: 3
receptkönyvben: 225
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládés gesztenyetorta, kakaós-gesztenyés piskótatorta csokimázzal

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anzsuci
anzsuci Mon, 2015-02-23 19:35

Kedves Anci! Elkészítettem, és nagy sikere volt! A lányom 18. szülinapjára készítettem, és széppé tette az ünnepet! Köszönjük! :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2015-03-16 19:14

Kedves anzsuci !
Nagyon örülök,hogy ezt a receptet választottad erre a szép alkalomra...
Boldog Születésnapot kívánok utólag is a kislányodnak !

Jucci
Jucci / Jucci Tue, 2013-04-09 21:05

Kedves Anci!
Azt szeretném kérdezni Tőled,hogy egy 26cm-es tortához elég a krém duplája szerinted?
A jól bevált kakaós piskótámat szeretném használni alapnak,és a Te gesztenyekrémed a legszimpatikusabb.Csak nekem 26cm-es tortaformám van.
Segítséged előre is köszönöm!
Szép estét!
Üdv.:Jucci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2013-04-12 16:48

Kedves Jucci !
Remélem nem késtem még el a válasszal !
Én is úgy gondolom, hogy a krém duplája elég a nagyobb formához.
A segítséget szívesen, szóra sem érdemes, hisz természetes.
Szeretettel üdvözöllek: Anci

Jucci
Jucci / Jucci Sat, 2013-04-13 21:19

Kedves Anci!
Nem,még nem késő,kedden szeretném megsütni.
Akkor dupla adag krémmel készítem. :-)
Köszönöm,és szép napsütéses hétvégét kívánok!
Üdv.:Jucci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-07-14 13:30

Szerintem ha már rendesen megfagyott,nem gond, ha esetleg tovább maradt volna,
Egyébként nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat !
Ezennel a mascarponés mese véget ért ! Jó étvágyat az elkészült tortához és további jó
kísérletezgetést a konyhában ! Szeretettel üdvözöllek : Anci

csato
csato Thu, 2011-07-14 13:19

Sziasztok!

Csináltam belőle málnás,mascarponés-habos krémet tortába/egy sor ilyen,egy sor vanília krém/nem mű,én gyártottam gőz felett/Semmi baja nem volt.Isteni lett hála az égnek.Nem volt csomós,meg semmi.Lehet azért mert ilyen kevés ideig volt fagyasztóban?Fogalmam sincs!
üdv nektek Csató

csato
csato Thu, 2011-07-14 00:26

Sziasztok!

Húúúúúú mennyi válasz gyütt hirtelen.Nagyon szépen köszönöm!!Hát lefagyasztottam,mert sajnáltam volna kidobni.De most egy részét kiolvasztom,reggel kreálok belőle valamit,mert nem hagy nyugodni a dolog.Holnap megírom mit tapasztaltam.
Üdv mindenkinek Csató

csato
csato Wed, 2011-07-13 15:19

Szia!
Kénytelen voltam fagyasztani,és ígérem megírom mi lett belőle!
üdv Csató

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-07-13 13:04

Kedves csato !
Ha megpróbálod a mascarponét lefagyasztani, a tapasztalatodra kíváncsiak leszünk !
Köszönöm, hogy írtál ! Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-07-13 08:56

Kedves csató!
Igen :sajtot, tehéntúrót, vajat, margarint,gomolyát (tömlős),juhtúrót, mozzarellát igen, én is fagyóztam már, és mind szépen hagyni kell szobahőmérsékleten kiengedni.
Semmi bajuk nem lesz.
Én is akciókor szoktam kicsit többet betárazni, a sütik és persze a főzések miatt is:-))
Nem igen hiszem, hogy a csodás mascarpone meg fog maradni:-((
Amit tudsz, készíts el belőle mielőbb, aztán ami marad, próba szerencse-fagyaszd le, azonban bizonytalan a végeredmény, ha kiengeded, ez olyan kényes tejtermék.:-)
Talán a ricottát lehet, mivel az inkább túrós állag, de nem akarok butaságot írni, és arra még nincs tapasztalatom.:-)
De igazad van, ha már van, ne szúrja el az ember lánya:-)) Amit tudsz, alkoss belőle:-)))))))
Nagyon szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

raindrop
Raindrop / raindrop Wed, 2011-07-13 07:23

A mascarpone-t nem ajanlott fagyasztani, mert csomos lesz felengedes utan. A mozzarella-t viszont batran!

csato
csato Tue, 2011-07-12 21:47

Szia!
Igen túrót én is szoktam fagyasztani.És sajtot is próbáltam,tényleg morzsálódik,de sütéshez tökéletes marad.
A mascarponétől tartok,de megejtem.Remélem nem lesz gond vele.Köszi a választ,és neked is további szép estét!
üdv Csató

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-07-12 18:25

Kedves csató !
Kimondottan mascarponét még nem próbáltam lefagyasztani. Házi túrót szoktam, ha hagyom szobahőmérsékleten kiengedni, ugyan olyan az állaga, mint fagyasztás előtt.Szoktam félkemény, kemény
sajtokat is, házi sajtot is lefagyasztani, arra is a fentiek vonatkoznak, talán egy kicsit jobban morzsálódnak !
Én ennyi tapasztalatot tudok veled megosztani, talán lesz valaki, aki a mascarponéra vonatkoztatva
tud segíteni ! Szép estét ! Anci

csato
csato Tue, 2011-07-12 17:21

Sziasztok!

Tudom,hogy amit most kérdezek annak semmi köze ehhez a recepthez,szóval még nem totál ment az agyamra ez a meleg!:)
De azt is tudom,hogy az új recepteket sokan nézik meg és kéne most egy pici segítség.Vettem egy kiló mascarponét,mert süti terveim voltak,de közbejött valami.Pár nap múlva lejár,de mint tudjátok ez nem egy olcsó mulatság.Le lehet fagyasztani?Nem megy tönkre tőle?Sosem próbáltam,de szeretném megmenteni.
Tudom,h a tejfölt,a tejszínt nem lehet mert akkor vége,de ezt nem!Köszi előre is a választ!
Üdv Csató

721
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
gesztenyemassza 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 30 ml
margarin 12 dkg
porcukor 5 ek
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cukorgyöngy 1 ek
habtejszín 2 dl