r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta 14.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Gesztenyetorta 14.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4217.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1951 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 4310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kikent formába símítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
  7. Beletesszük a gesztenyemasszát, a kakaóport és a rumot.
  8. A kihűlt piskótát 4 lapba vágjuk.
  9. A krémet úgy osszuk, hogy még körbe tudjuk kenni vele a tortácskát.
  10. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat, és bevonjuk a torta tetejét.
  11. Csillagcsővel tejszínhabrózsákkal körbedíszítjük. (Én cukorgyöngyökkel díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22268
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

Ha születésnapról van szó, akkor egy üveg jól behűtött pezsgő vagy egy finom koktél!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyetorta 14.
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a kis tortácskát az egyik kedves szomszédasszonyomnak sütöttem a születésnapjára. Volt a mélyhűtőben egy csomag gesztenyemassza, elég világos színe volt, ezért került bele a kakaó. A csokoládém meg olyan gyorsan besűrűsödött, hogy nagyon gyorsan kellett vele dolgozni. Nem nagyon akart szétfolyni, ezért muszáj volt kenni, és ez sajnos meglátszik a torta tetején. De a nem várt zökkenők ellenére, sikerült neki meglepetést okozni!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek