Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből
Pillekönnyű torta gesztenyepüréből
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam 6. születésnapjára gesztenyetortát kért. A következő sütemény született: kakaós piskótalap, lágy gesztenyekrém, pillekönnyű tejszínhabos krém. Csak úgy olvad az ember szájában. Túlzás nélkül állíthatom, hogy páratlan!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

ajánlat

Méltó helye lehet karácsonykor az ünnepi asztalon.

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra (alsó-felső sütés!). A piskótához a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd keverjük hozzá a tojássárgáját. Végül forgassuk bele a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
  2. A masszát simítsuk egy 22 cm átmérőjű tortaformába, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk. 160 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
  3. Amikor kész, hűtsük ki a piskótalapot, majd fektessük végső helyére - tortaállvány, tálca, stb. A tortaforma gyűrűjére szükség lesz, a segítségével tudjuk a krémet szépen a piskótára rétegezni.

A gesztenyés krémhez:

  1. A keverőgép segítségével keverjük simára a rummal/aromával a gesztenyemasszát, forgassuk bele az időközben kemény habbá vert tejszínhabot is, és a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is.
  2. Az így kapott krémet oszlassuk el egyenletesen a tortalap tetején, majd tegyük hűtőszekrénybe, míg a réteg megdermed.

A tejszínes krémhez:

  1. A tejszínhabos krémhez keverjük hozzá a porcukrot a kemény habbá vert tejszínhez, majd adjuk hozzá a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is.
  2. Ebből a krémből, 3-4 púpos evőkanállal tegyünk félre, illetve töltsük csillagcsöves nyomózsákba a díszítéshez. A maradék habot rétegezzük a gesztenyés krém tetejére, majd díszítsük habrózsákkal. Ezután tegyük a hűtőbe, hogy ez a réteg is megfelelően megdermedjen.

A tetejére:

  1. Tálalás előtt, éles kés segítségével, távolítsuk el a tortaforma gyűrűjét. A díszítéshez a maradék gesztenyemasszából lehet a torta tetejére reszelni, vagy bármilyen alakzatot formázni. Olvasztott étcsokoládéval lehet megkoronázni az amúgy is fenséges látványt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Orkat

Mióta szakács: 2015.08.05.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: tél
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

350
tojás 3 db
cukor 6 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2.5 dkg
finomliszt 6 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
rum 0.5 dl
növényi habtejszín 3 dl
víz 2 ek
zselatin 1 teáskanál
porcukor 2.5 dkg
növényi habtejszín 6 dl
víz 2 ek
zselatin 1 teáskanál
étcsokoládé 5 dkg
gesztenyemassza 15 dkg