Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta szilvalekvárral

Gesztenyetorta szilvalekvárral
Gesztenyetorta szilvalekvárral
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készítettem egyik nagynénémnek. Csupa őszi finomság van benne: gesztenye, szilvalekvár. A vélemények nagyon jók voltak, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojások sárgájával, az olajjal és a meleg vízzel összekavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót, majd pedig óvatosan hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert tojásfehérje habját.
  2. A piskótát 2 lapra osztjuk, és megsütjük. (Én úgy csináltam, hogy sütőpapírra rárajzoltam egy tortaforma nagyságú kört, és abba kanalaztam a tészta felét.)
  3. A krémhez először a tejszínt felverjük.
  4. A zselatint a tejben elkavarjuk, majd oldódásig melegítjük.
  5. A gesztenyepürét a rummal elkeverjük.
  6. Óvatosan összekeverjük a tejszínt a pürével. 1-2 ek-nyi krémet elkeverünk a zselatinban, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.
  7. Az egyik piskótalapot beletesszük egy tortaformába. Megkenjük szilvalekvárral, majd rákenjük a tejszínes krémet. Hagyhatunk egy keveset a krémből a torta tetejére és oldalára. Ha rátettük a másik tortalapot is, tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
  8. Hűlés után a tortaformából kivéve, rákenjük a megmaradt krémet a tortára, és tejszínhabbal díszítjük azt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 972
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

anikocska

Mióta szakács: 2011.10.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés-szilvalekváros piskótatorta, gesztenyés torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

485
tojás 4 db
cukor 27 dkg
finomliszt 27 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
gesztenyemassza 500 g
növényi habtejszín 4 dl
zselatin 1 ek
rum 2 ek
tej 1 dl
szilvalekvár 10 dkg
növényi habtejszín 2 dl