Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyepüré-torta

Gesztenyepüré-torta
Gesztenyepüré-torta
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű habos, nem túl édes torta. A téli napok kedvence lehet.

A recept eredetijét valamelyik Nők Lapjában találtam.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A 26 cm-es sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk, mintha nem kikevert tejföl lenne.
  2. A habos sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kimért lisztet és a kakaóport összekeverjük, és átszitáljuk. Ettől lesz levegős a piskóta. A tojássárgájával összekevert fehérjébe apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztes-kakaót. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot!
  3. Kb. 30-35 percig sütjük, akkor jó, ha a teteje már nem szörcsög. Tűpróbával is tudjuk ellenőrözni. Vágjuk körbe a tortakarikát egy éles késsel, és lefelé fordítva, sütőpapíron hagyjuk kihűlni. Előző nap is elkészíthetjük, akkor ha kihűlt, tegyük nejlonzacskóba.
  4. Vegyük elő ismét a 26 cm-es formát, és tegyük bele a piskótalapot. Ha nem elég magas a tortaformánk, akkor karton- vagy sütőpapírból csíkot vágunk, és körben ezzel magasítjuk meg a tortaformát.

A gesztenyekrémhez:

  1. A gesztenyés krémhez simára keverjük a gesztenyemasszát a rummal vagy rumaromával, és beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  2. A zselatint összekeverjük a 3 evőkanál vízzel, majd mikróba tesszük pár másodpercig. Kiveszünk a gesztenyés krémből 2 evőkanállal, és hozzáadjuk a zselatinhoz, majd az egészet hozzákeverjük a zselatinos krémhez.
  3. A tortaformában lévő piskótalapra öntjük egyenletesen a gesztenyekrémet, habkártyával elegyengetjük a tetejét, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A tejszínkrémhez:

  1. A tejszínkrémhez hozzákeverjük a porcukrot a habbá vert tejszínhez.
  2. A zselatint összekeverjük a 3 evőkanál vízzel, majd mikróba tesszük pár másodpercig. Kiveszünk a felvert tejszínhabból 2 evőkanállal, és hozzáadjuk a zselatinhoz, majd az egészet hozzákeverjük a tejszínes krémhez
  3. A tejszínes krémből csillagcsöves nyomózsákba teszünk kb. 6 evőkanálnyit (ezzel díszítjük majd a tetejét), a többit a gesztenyekrém tetejére rétegezzük.

Díszítéshez:

  1. A torta tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük, majd berakjuk a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
  2. A díszítéshez a gesztenyemasszából szíveket készítünk kiszúró formával, majd a gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéval megcsorgatjuk, vagy a szívek felét belemártogatjuk.
  3. Tálalás előtt a maradék gesztenyemasszát krumplinyomóval vagy reszelővel a torta közepére tesszük, és a szívekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 20 684
elküldve: 10
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

spagoca

Mióta szakács: 2014.01.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes torta, habos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

509
tojás 4 db
finomliszt 7 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
cukor 8 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
rum 0.5 dl
habtejszín 4 dl
zselatin 2 teáskanál
víz 3 evőkanál
porcukor 3.8 dkg
habtejszín 8 dl
zselatin 3 teáskanál
víz 3 evőkanál
gesztenyemassza 15 dkg
csokoládé 5 dkg