Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-gesztenyés torta

Meggyes-gesztenyés torta
Meggyes-gesztenyés torta
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Feketeerdő-tortához szoktam ezt a meggyes krémet használni. Gondoltam, a meggy és a gesztenye jól harmonizál egymással, és megszületett ez a torta.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

ajánlat

Ünnepekre, bármikorra... Nem annyira bonyolult, hosszadalmas, mint elsőre gondolná az ember.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tortalapot sütjük meg: Egy kerek formát kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük vajjal, és beszórjuk liszttel. Bekapcsoljuk a sütőt.
  2. Habbá verjük a tojásfehérjéket. Ha már jó kemény, mehet bele a cukor. Ezzel is verjük még egy darabig. Utána egyenként mehet bele a sárgája is. Majd a lisztet már óvatosabban keverjük el benne, végül az olvasztott, de nem forró vaj vagy margarin. Mehet a sütőbe. 5 perc után mérsékeljük kicsit a hőfokot, végezzünk tűpróbát; ha kész, kivesszük, letakarjuk, kihűtjük.
  3. Krém 1.: Kimagozzuk a meggyet. A levét lábosba öntjük, teszünk bele fahéjat, cukrot. Közben az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük. Ha felforrt, beleöntjük a meggyet is. Ha már ezzel is összemelegedett, besűrítjük. Jó sűrű legyen. Kihűtjük a krémet.
  4. Krém 2.: Megcsináljuk a besamelt: vaj-liszt. kicsit együtt "pirítjuk", majd mehet bele a tej, a cukor, sűrűre felfőzzük, kihűtjük. Ha lehűlt, beletesszük a villával fellazított gesztenyét, igény szerint rumot. A gesztenyéből hagyunk egy kicsit a tetejére a díszítéshez.
  5. A tortalapot elvágjuk három felé. Az alsóra kenjük a meggyes krémet, rá a következő lap. Erre mehet a gesztenyés krém, harmadik lap. Jó, ha a gesztenyés krémből hagyunk egy kicsit, mert az oldalát és a tetejét is be tudjuk vele kenni.
  6. Hűtőben pihentetjük, hogy összálljon, -érjen a torta. Tálalás előtt felverjük a tejszínt kevés porcukorral és a habfixálóval. Bekenjük ezzel is a torta oldalát és tetejét. Ráreszeljük a maradék geszetenyét. És készen is van! Lehet enni!
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 22 429
elküldve: 12
receptkönyvben: 321
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes-gesztenyekrémes torta, meggyes gesztenyetorta, meggyes-habos gesztenyetorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andora22
andora22 Sun, 2012-01-01 18:49

Kipróbáltam! FANTASZTIKUS! A savanykás zselés meggy, a finom, lágy gesztenyés krém és a tejszín... hmmmm!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Mon, 2013-09-09 01:42

Nekem is tetszik, jól néz ki, az ízhatást is el tudom képzelni, egyedül meggybefőttem nincsen :-(

ladybird216
Petruska / ladybird216 Mon, 2012-01-02 19:08

Kedves andora22!

Örülök, hogy nektek is ízlett! nekem is nagyon bejött ez az összeállítás! :-)

471
tojás 3 db
cukor 12 dkg
finomliszt 10 dkg
vaj 7 dkg
meggybefőtt 350 g
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 3 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 2.5 dl
cukor 2 ek
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 1 ek
gesztenyemassza 2 dkg