Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés piskótatorta

Gesztenyés piskótatorta
Gesztenyés piskótatorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű s nagyszerű recept, a titka, hogy nem túl édes, könnyű süti. Nálunk mindenki imádja.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

ajánlat

Pár órát minimum érdemes a hűtőben tárolni, így jól összedermed.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a kis vizet, és jó alaposan tovább verjük, míg szinte majdhogynem fehér lesz.
  2. A tojásfehérjét egy pici csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, s a harmadát a tojáshoz adjuk, a fehérje egy harmadával együtt, s óvatosan, de alaposan elkeverjük. Majd egy újabb harmad lisztet és tojáshabot keverünk hozzá óvatosan, s harmadjára a maradék lisztet és tojáshabot is hozzáadjuk.
  4. A tortaformát margarinnal, liszttel kikenjük, s a 180 fokra előmelegített sütőben (ha légkeveréses 160 fok) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez:

  1. A pudingport a tejjel és 50 g porcukorral sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A puha margarint először magában, majd a maradék porcukorral habosra verjük.
  3. A gesztenyemasszát, a vaníliakrémet és a rumot is hozzáadjuk, majd jól összekeverjük, és a piskótára kenjük.

A tetejére:

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, s egyenletesen a massza tetejére simítjuk, s a kakaóporral megszitáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 911
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Erika.89

Mióta szakács: 2015.11.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos gesztenyetorta, vaníliás gesztenyetorta, gesztenyekrémes piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

614
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
víz 2 ek
1 csipet
porcukor 120 g
tej 1.5 dl
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
gesztenyemassza 250 g
rum 1 ek
margarin 100 g
habtejszín 3.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek