Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta 6. - tejszínhabos

Gesztenyetorta 6. - tejszínhabos
Gesztenyetorta 6. - tejszínhabos
130 perc / előkészület: 90 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyáron és az ősszel nem győztünk lakodalomba menni. Férjem unokahúgai igencsak belejöttek a férjhez menésbe, én pedig a lakodalmi torta sütésekbe. A menyasszony kívánságára készült ez a tejszínes gesztenyetorta.
Az egész heti süti sütés után (130 főre) már csak a tortasütés hiányzott... Máskor biztos saját kezűleg gyártott virágokkal díszítettem volna, de most a vásárolt is nagyon jól jött.

hozzávalók / 12 adag

A tésztalapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

ajánlat

Különleges családi eseményekre ajánlom ezt a tortát.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Beleadjuk a puha vajat, majd a langyos tejben felfuttatott szalakálit.
  4. Belekeverjük a lisztet, majd óvatosan a habot is hozzáforgatjuk.
  5. A nagy gáztepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tésztából 4 lapot sütünk. A lapokat addig sütjük, míg a szélük pirosodni nem kezd. Kifordítjuk a tepsiből és kicsit meglengetjük a tepsit, hogy ne legyen nagyon forró, ha beletesszük a következő lapot. (Nem kell félni, ha a tészta massza nagyon vékonynak tűnik, mert sütés közben szépen megemelkedik.)
  6. Ha a lapok kisültek, megvárjuk, míg teljesen kihűlnek és megtöltjük őket a krémmel.

Krém készítése:


  1. A tejet a pudingporral összefőzzük, belekeverve a vaníliás cukrot.
  2. Félretesszük, közben meg-megkeverjük, hagyjuk kihűlni.
  3. A porcukrot a vajjal kikeverjük, és belekeverjük a krumplinyomón áttört gesztenyemasszát.
  4. Beletesszük a rumaromát, és belekeverjük a kihűlt pudingot.
  5. Az egész masszát jó habosra és könnyűre keverjük. (Ha felnőtteknek készítjük, tehetünk bele igazi rumot.)
  6. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel.
  7. Vékonyan az oldalára és a tetejére is kenünk kevés krémet.
  8. Majd bevonjuk a felvert tejszínhabbal: a tejszínt a habfixálóval és vaníliás cukorral jó keményre felverjük..
  9. A torta tetejére 1 cm vastagon elsimítjuk, szélére és sarkaira habrózsákat nyomunk.
  10. Oldalát felhúzzuk csillagcsővel és szeletelt mandulával beborítjuk.
  11. Marcipánvirágokkal és cukorgyönggyel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 915
elküldve: 1
receptkönyvben: 121
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

esküvői gesztenyetorta, ünnepi gesztenyetorta, tejszínhabos gesztenyetorta szalalkális tésztával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-11-19 20:18

Döntené már el az idő mit akar?Igazából lassan tél jönne, és félek, hogy most kínlódik az idő, eső, meg 17 fokos meleg,aztán (ja és virágzik a százszorszépünk, ibolyánk,), aztán itt hirtelen bevágódik a hideg és a hó,.....na az nem tenne igazán jót.Bár itt az ideje.De átmenet nélkül, zicceres lesz.Szép hétvégét, jó sütés-főzést. Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-11-18 21:53

maria_0725! Csodás lehetett a kedves menyasszony is, és a tortád szerintem, nagy örömet okozhatott neki!Nagyon ügyes kezed van,hogy ilyen szépre (finomra is), tudtad készíteni! :-))))Holnapra szép napot!Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-11 13:29

Hát ez valami álomszép!

975
tojás 9 db
vaj 25 dkg
rétesliszt 45 dkg
tej 1.5 dl
szalalkáli 20 g
gesztenyemassza 50 dkg
vaj 30 dkg
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tej 3 dl
tejszínízű pudingpor 1 csomag
rumaroma 30 ml
növényi tejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
mandula 10 dkg
cukorgyöngy 1 ek
marcipán 20 dkg