Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-mandulás számtorta

Gesztenyés-mandulás számtorta
Gesztenyés-mandulás számtorta
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén ünnepeltük a Párommal 10 éves évfordulónk, ennek alkalmából készítettem ezt a tortát, ami nagy sikert aratott.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ha fejjel lefelé fordítjuk a tálat ne essen ki.
  2. A lisztet, tojássárgáját, cukrot, vanillincukrot és sütőport összekeverjük. Óvatosan, lassan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan simára keverjük.
  3. Előre kivajazott, picit belisztezett formába öntjük a masszát. (Szilikonforma esetén nem fontos vajazni/lisztezni.)

Krém

  1. Kiolvasztjuk a gesztenyemasszát.
  2. Megfőzzük a pudingot. Én margarint olvasztok először, ebbe keverem a pudingport, majd felöntöm lassanként tejjel, és a végén adom hozzá a cukrot.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, és belekeverjük a gesztenyemasszát és a kakaóport. Öntünk bele ízlés szerint manduladarát.
  4. Hagyjuk nagyjából kihűlni.

Díszítés

  1. A kihűlt piskótát ízlés szerint 2 vagy 3 lapra vágjuk, megkenjük a krémmel. Akár kinyomóval is tehetünk kis gömböket rá.
  2. Tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, pici cukorkákaformákkal és csokival.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaBoszi

Mióta szakács: 2014.12.08.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenye torta, torta, mandulás torta, számtorta, számos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

527
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 4 ek
vanillincukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
gesztenyemassza 250 g
tej 3 dl
cukor 4 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukrozatlan kakaópor 2 ek
mandula 5 dkg
színes cukorka 3 ek
csokoládé 10 dkg
mandulapehely 5 ek