Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta

Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta
Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta
103 perc / előkészület: 60 perc főzés: 3 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Nóri unokahúgom 21. születésnapjára készítettem. A laktózérzékenysége miatt laktózmentes habtejszínnel és vajkrémmel készítettem. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 343 kalória van.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk 2-3 részletben a sütőporral és darált dióval elkevert 14 dkg lisztet. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Egy 26 cm-es torta formát kikenjük a kókuszzsírral (vagy más zsiradékkal), és megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a piskótamasszát.
  4. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A kihűlt piskótát rácsra tesszük és kihűtjük.

Gesztenyekrém

  1. A puha gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a rumot, a porcukrot, a puha vajat, és a vanília aromát. Alaposan habosra keverjük.

Csokoládékrém

  1. Felmelegítünk 2 dl habtejszínt (nem forraljuk fel!), és az összetördelt étcsokoládét felolvasztjuk benne. Teljesen egyneművé keverjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük (ezt a részét a krémnek jobb az előtte való este még elkészíteni).
  2. Másnap 1,5 dl habtejszínt a 8 dkg porcukorral felverjük. Az előző nap elkészített csokoládét habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.

Piskótalapokra

  1. A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
  2. Az alsó lapot megkenjük a marcipános narancslekvár felével, és rákenjük a csokoládékrém háromnegyed részét (a negyed részét a díszítésnél használjuk fel).
  3. Rátesszük a középső piskótalapot. Rákenjük a marcipános narancslekvár másik felét. Erre kenjük a gesztenyekrém kétharmadát.
  4. Rátesszük a piskóta tetejét, és vékonyan körbekenjük a félretett gesztenyekrémmel.

Tetejére

  1. A marcipánt sütőpapíron kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a torta átmérője, hogy a torta oldalára is leérjen. Óvatosan ráemeljük a tortára, és óvatosan eligazítjuk rajta.
  2. A maradék csokikrémmel rózsákat nyomunk körbe, és a közepére. A fehér csokoládé-szívekkel díszítjük a csokikrém-rózsákat.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 169
elküldve: 1
receptkönyvben: 4
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gesztenyetorta, gesztenyés torta narancslekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

863
tojás 8 db
dió 10 dkg
finomliszt 14.7 dkg
cukor 24 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
kókuszzsír 8 g
gesztenyemassza 50 dkg
rum 12 ml
porcukor 5 dkg
vaníliaaroma 5 ml
vajkrém 10 dkg
habtejszín 35 dkg
étcsokoládé 20 dkg
porcukor 8 dkg
narancslekvár 20 dkg
marcipán 30 dkg
fehér csokoládé 15 g