r
Nosalty Logó

Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Összesen 8631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    394 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7438.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    3122 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1136.7 g
  • Cukor
    768 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    398 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    1261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1580 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2161 micro
Összesen 8631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk 2-3 részletben a sütőporral és darált dióval elkevert 14 dkg lisztet. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Egy 26 cm-es torta formát kikenjük a kókuszzsírral (vagy más zsiradékkal), és megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a piskótamasszát.
  4. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A kihűlt piskótát rácsra tesszük és kihűtjük.

Gesztenyekrém

  1. A puha gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a rumot, a porcukrot, a puha vajat, és a vanília aromát. Alaposan habosra keverjük.

Csokoládékrém

  1. Felmelegítünk 2 dl habtejszínt (nem forraljuk fel!), és az összetördelt étcsokoládét felolvasztjuk benne. Teljesen egyneművé keverjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük (ezt a részét a krémnek jobb az előtte való este még elkészíteni).
  2. Másnap 1,5 dl habtejszínt a 8 dkg porcukorral felverjük. Az előző nap elkészített csokoládét habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.

Piskótalapokra

  1. A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
  2. Az alsó lapot megkenjük a marcipános narancslekvár felével, és rákenjük a csokoládékrém háromnegyed részét (a negyed részét a díszítésnél használjuk fel).
  3. Rátesszük a középső piskótalapot. Rákenjük a marcipános narancslekvár másik felét. Erre kenjük a gesztenyekrém kétharmadát.
  4. Rátesszük a piskóta tetejét, és vékonyan körbekenjük a félretett gesztenyekrémmel.

Tetejére

  1. A marcipánt sütőpapíron kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a torta átmérője, hogy a torta oldalára is leérjen. Óvatosan ráemeljük a tortára, és óvatosan eligazítjuk rajta.
  2. A maradék csokikrémmel rózsákat nyomunk körbe, és a közepére. A fehér csokoládé-szívekkel díszítjük a csokikrém-rózsákat.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1327
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Nóri unokahúgom 21. születésnapjára készítettem. A laktózérzékenysége miatt laktózmentes habtejszínnel és vajkrémmel készítettem. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 343 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek