r
Nosalty Logó

Csokis gesztenyetorta Szilvustól

NS
Csokis gesztenyetorta Szilvustól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

573
Kalória
8.9g
Fehérje
52.7g
Szénhidrát
35.4g
Zsír
67.5g
Víz
188g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
23.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 6870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    424.9 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7351.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    2026 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    632.9 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    810.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3553 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2007 micro
Összesen 6870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd apránként laza mozdulatokkal tojásokhoz adjuk.
  3. Ha kész, rögtön a kivajazott, lisztezett formába tesszük.
  4. A gesztenyés krémhez pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
  5. Belekeverjük a gesztenyemasszát, a kakaóport és rumot. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
  6. A csokis krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a cukrot és a pudingot. Ha túl kemény lenne a krém, tehetünk hozzá egy pici tejet, hogy kenhetőbb legyen.
  7. A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
  8. Az alsó lapot megkenjük a gesztenyés krémmel. A középső lap alsó felét megkenjük a csokis krémmel, és ráfordítjuk az alsóra, így két krém lesz egymáson. Majd ugyanígy a középső felső felét gesztenyés krémmel kenjük meg, a harmadik lap alsó felét pedig a csokissal, és ezt ráfordítjuk a középsőre.
  9. Az egészet bevonjuk a maradék csokis krémmel.
  10. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, eloszlatjuk a torta tetején.
  11. A félretett gesztenyés krémet habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk körbe és középre.
  12. Végül a marcipánokkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Leendő Anyósomnak készült.:)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek