Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos gesztenyetorta

Barackos gesztenyetorta
Barackos gesztenyetorta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a gesztenye szezon, ezért gondoltam, sütök valami gesztenyéset, mivel van a mélyhűtőben fagyasztott gesztenye.

hozzávalók / 12 adag

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehab felét. Ezzel is jól összekeverjük, majd a többi tojásfehérjével már csak óvatosan keverjük össze, hogy össze ne törjön a hab.
  4. Kivajazott, kilisztezett kerek sütőformába öntjük, és 200 fokos sütőben készre, tűpróbáig sütjük.
  5. Majd kivesszük a sütőből, és a tortaformában hagyjuk kihűlni.

gesztenyekrém

  1. A fagyasztott gesztenyemasszát hagyjuk félig kiolvadni, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba.
  2. Hozzáadjuk a kakaóport és a baracklekvárt, jól összekeverjük mixerrel, hogy egynemű legyen.

összeállítás

  1. A piskótalapot kivesszük a tortaformából, és félbevágjuk. Ami a felső része, azt a tortatálra tesszük megfordítva, ez lesz az alja.
  2. A vízgőz felett felolvasztott csokoládét összekeverjük a baracklekvárral, és rákenjük az alsó tortalapra. Erre rátesszük a tortalap másik felét. Erre rátesszük a cikkekre szelt barackbefőttet, és meglocsoljuk egy pár kanál befőtt levével is.
  3. A gesztenyemasszát a barackok tetejére tesszük, jól rásimítjuk.
  4. A habbá vert tejszínt rákenjük a gesztenye rétegre, és kakaóporral meghintjük. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  5. Másnap ebéd utáni desszertnek kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 963
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös gesztenyetorta, gesztenyetorta barackbefőttel, tejszínes gesztenyetorta barackkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

456
tojás 8 db
porcukor 8 ek
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
gesztenyemassza 50 dkg
sárgabaracklekvár 5 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
csokoládé 20 dkg
sárgabaracklekvár 5 ek
barackbefőtt 25 dkg
habtejszín 500 ml