r
Nosalty Logó

Különleges Kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Különleges Kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kuglófhoz

A fehér mázhoz

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kuglófhoz

A fehér mázhoz

Összesen 4369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kuglófhoz

A fehér mázhoz

Összesen 385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 4369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A kuglófhoz

A fehér mázhoz

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a vajat a 70 g cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. A fehérjét felverjük egy csipet sóval, majd a 150 g cukrot apránként hozzáadva kemény habbá verjük.
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  5. A hab felét a vajas masszához adjuk, óvatosan elkeverjük, majd felváltva keverjük bele a lisztet és a tojásfehérjehabot.
  6. Formába öntjük, a tetejét elegyengetjük, majd 50-60 percig sütjük (tűpróba!). Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Ha kihűlt, elkészítjük a mázat. Egy edényben sűrűre keverjük a porcukrot a vízzel/tejjel és a vanília aromával, majd az egészet a sütemény tetejére csorgatjuk, lehetőleg egy rácson és alá tegyünk valamit, ha netán lecsöpögne. Érdemes tört cukorral díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19141
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 25.

Ajánló

Ha különlegesebbé akarjuk tenni a süteményt, az 5. lépésnél vegyünk el egy keveset a tésztából és keverjük össze valamilyen (nem sárga) ételfestékkel és valamilyen aromával, de ügyeljünk rá, hogy a színek és az ízek harmonizáljanak. Az eredeti receptben piros ételfestéket használnak és mentakivonatot, de én sehol nem láttam még mentakivonatot (ha valaki tudja, hol lehet szerezni, értesítsen engem is :). A színezetlen tészta felét a formába öntjük, elegyengetjük, ennek a tetejére óvatosan rákanalazom a színes tésztát, ezt is elegyengetem és a maradék színezetlen tésztát a színes tészta tetején egyengetem el. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos nekem nem teljesen úgy sikerült, mint az eredeti receptben volt, használtam ételfestéket, de a sárga nem nagyon különül el az amúgy is sárga kuglóftésztától.

Hozzávalók

A kuglófhoz

A fehér mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...