r
Nosalty Logó

Különleges Kuglóf

Júlia
Különleges Kuglóf
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kuglófhoz

A fehér mázhoz

437
Kalória
5.8g
Fehérje
53.4g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
26.8g
Víz
143.8g
Koleszterin
739mg
Élelmi rost
34.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kuglófhoz

A fehér mázhoz

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kuglófhoz

A fehér mázhoz

Összesen 4369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kuglófhoz

A fehér mázhoz

Összesen 385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    534 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 4369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a vajat a 70 g cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. A fehérjét felverjük egy csipet sóval, majd a 150 g cukrot apránként hozzáadva kemény habbá verjük.
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  5. A hab felét a vajas masszához adjuk, óvatosan elkeverjük, majd felváltva keverjük bele a lisztet és a tojásfehérjehabot.
  6. Formába öntjük, a tetejét elegyengetjük, majd 50-60 percig sütjük (tűpróba!). Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Ha kihűlt, elkészítjük a mázat. Egy edényben sűrűre keverjük a porcukrot a vízzel/tejjel és a vanília aromával, majd az egészet a sütemény tetejére csorgatjuk, lehetőleg egy rácson és alá tegyünk valamit, ha netán lecsöpögne. Érdemes tört cukorral díszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sajnos nekem nem teljesen úgy sikerült, mint az eredeti receptben volt, használtam ételfestéket, de a sárga nem nagyon különül el az amúgy is sárga kuglóftésztától.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...