r
Nosalty Logó

Gesztenyés krémes Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Gesztenyés krémes Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 552 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6603 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 283 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 552 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    445.9 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3709.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 6603 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  2. A keverőgép magas fokozatán habosra verjük az egész tojásokat a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a sütőporos, kakaóval elkevert lisztet és az olajat.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (24 ×38 cm) simítjuk a masszát.
  4. 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát.
  5. Krém készítése: összekeverjük csomómentesre a pudingport a cukorral, a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
  6. Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyemasszát is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumaromát is.
  7. A kihűlt piskótára kenjük.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre, és csokiforgáccsal megszórjuk a tetejét.
  9. Néhány órára a hűtőbe tesszük, vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb, arra az ízek összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 170
  • 7 napos nézettség: 552
  • Össznézettség: 52915
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom, gesztenyés, krémes sütemény. Több alkalommal készítettem. A családom nagyon szereti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek