Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés krémes Edit konyhájából

Gesztenyés krémes Edit konyhájából
Gesztenyés krémes Edit konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, gesztenyés, krémes sütemény. Több alkalommal készítettem. A családom nagyon szereti.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  2. A keverőgép magas fokozatán habosra verjük az egész tojásokat a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a sütőporos, kakaóval elkevert lisztet és az olajat.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (24 ×38 cm) simítjuk a masszát.
  4. 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát.
  5. Krém készítése: összekeverjük csomómentesre a pudingport a cukorral, a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
  6. Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyemasszát is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumaromát is.
  7. A kihűlt piskótára kenjük.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre, és csokiforgáccsal megszórjuk a tetejét.
  9. Néhány órára a hűtőbe tesszük, vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb, arra az ízek összeérnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×38 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 095
elküldve: 3
receptkönyvben: 220
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés krémes sütemény, habos gesztenyés krémes, tejszínes-gesztenyés krémes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

552
finomliszt 6 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 tk
tojás 6 db
cukor 6 csapott ek
napraforgó olaj 1 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 20 dkg
tej 3 dl
vaj 20 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
rumaroma 20 ml
habtejszín 5 dl
csokoládéforgács 1 ek