Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós piskóta

Túrós piskóta
Túrós piskóta
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám sokszor készítette ezt a süteményt -igaz Ő még házi túróval, én már csak a bolti változattal.
Egyszerű és nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, majd a lisztet és sütőport.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és megsütjük.
  3. A krémhez habosra keverjük a cukrot a margarinnal, majd a krém többi hozzávalóját is belekeverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára.
  4. A mázhoz felolvasztjuk a csokit az olajjal (mikróban) és a krémre csorgatjuk.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x33 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 63 533
elküldve: 22
receptkönyvben: 998
elkészítve: 10/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Julcsi 09

Mióta szakács: 2010.02.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókrémes piskóta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rhode
Rhode / Rhode Wed, 2012-04-25 20:20

Kedves Charli 007!
Amit leírtál az egy másik recept, rendkívül felháborító, hogy kritizálod a mások receptjét, nem muszály elkészítened, te készíts úgy ahogy szerinted jó.
Egyébként nem csak az használ sütőport, aki nem tud sütni, én magam több mint 30 éve sütök és rendszeresen használok sütőport. Számomra is sértő amiket írtál, pedig nem is én töltöttem fel a receptet.

Kedves Julcsi 09!
Nagyon jó a recepted, mutatós, a leírás alapján biztos, hogy finom, köszönöm a jó ötletet, el fogom készíteni. Gratulálok.
További sok sikert Marika

Julcsi 09
Julcsi 09 / Julcsi 09 Sun, 2012-07-22 21:28

Kedves Marika!
Köszönöm hozzászólásodat; mi nagyon szeretjük ezt a sütit, remélem Neked is ízleni fog!
Jó sütögetést :)
Üdvözlettel: Julcsi

charlie007
charlie007 Fri, 2011-12-09 16:46

Kedves Olvasók!
Indokolatlanul sok a cukor ebben a süteményben! Saját verzió! 6. tojás, 12.dkg. cukor, 14.dkg liszt. pici meleg víz, 1 csomag van cukor. A T sárgát a fele cukorral pici meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a t fehérje /cukor másik felével/ felvert habját és óvatosan fakanállal belekeverjük a lisztet. NEM kell sütőpor! (annak kell, aki nem tud piskótát készíteni) Ha kisült (kihűlt)a piskóta középen elvágjuk és az alábbi túrókrémmel betöltjük. 05.kg túró, 15.dkg ráma, 2 cs van cukor, reszelt c héjj, 3.dcl tej, 15.dkg cukor. 5.dkg van puding por. 2.5dcl tejet a cukorral, van cukorral felforralok, 05.dcl hideg tejben simára keverem a puding port és a forrásban lévő cukros tejben állandó keverés közben bugyogásig lefőzöm. Kihűtöm belereszelem a citrom héjjat és kihabosítom a rámával illetve az át tört túróval. Betöltöm a piskótát, tetejét oldalát is ezzel a krémmel bekenem. Hűtőben másnapig pihentetem és csokival lekenem, meleg vizes késsel szeletelem. Jó étvágyat.

ikrinya
ikrinya Wed, 2014-08-27 17:15

Nem szoktam sűrűn hozzászólni az okoskodáshoz,de ez nevetséges amit leírtál.Képzeld a legnagyobb cukrászok is használnak sütőport és talán ők tudnak sütni :-).Nagyon gusztusos és egyszerű recept,köszönöm a feltöltést.

Julcsi 09
Julcsi 09 / Julcsi 09 Sat, 2011-12-10 08:23

charlie007!

1. Megkérlek, hogy ne írj ilyet, hogy annak kell sütőpor, aki nem tud piskótát sütni. Én is megsütöm a piskótát sütőpor nélkül is, de vannak akik még kezdők ezen az oldalon; mivel anno én is tettem bele, a sütinek nem lesz baja a tőle - és így biztos a siker, illetve a kezdő szakács kedve sem megy el a sütéstől.
2. A saját receptedet pedig légy kedves a saját oldaladra feltölteni, nem más oldalára - azután, hogy kritizálod az eredeti receptet.
Köszönettel: Julcsi

T
Timcsi / T Mon, 2011-08-08 17:59

Szia, nagyon finom, nekünk a túró rudi jutott róla eszünkbe. Én úgy csináltam, hogy a piskótát ketté vágtam, megkentem baracklekvárral, és úgy rá a túrót (75 dkg), majd az étcsokit. Köszi a receptet. Üdv, Timi

Julcsi 09
Julcsi 09 / Julcsi 09 Tue, 2011-08-09 19:28

Szia Timi!

Örülök, hogy tetszett a recept; biztos nagyon finom a módosítással is! :)
Üdv : Julcsi

zsazso
zsazso Sun, 2010-11-07 12:39

Sziasztok !
én ma megcsináltam , plusszba még kevertem hozzá 2dl hulala tejszint , isteni lett.
Imádom ezt az oldalt, nagyon sok jó süti és kaja recept van. köszönet a létre hozonak.

Lotion
Lotion Wed, 2010-11-24 12:36

zsazso!
Hogy tettél még hozzá tejszínt? A vajas krémhez vagy a vaj helyett?

Panita
Panita Thu, 2010-10-07 14:41

Egyszerű és fincsi! Megvan a hétvégi sütikénk! :) Köszi Julcsi! Anita

1034
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
tehéntúró 50 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek