r
Nosalty Logó

Gesztenyés kocka Málna konyhájából

NS
Gesztenyés kocka Málna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

522
Kalória
6.9g
Fehérje
57.2g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
38g
Víz
108.5g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
25.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

Összesen 6239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    351.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5812.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    2244 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    686.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    455.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 6239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra verjük, majd belerakjuk az olajat, a sót, a kakaóport (összekeverjük), végül a lisztet és a sütőport.
  3. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a másik masszához.
  4. A sütőt előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbát érdemes tenni közben.
  5. Ha kisült, kihűtjük teljesen.

gesztenyés krém

  1. Megfőzzük a vaníliás pudingot a 3 dl tejjel.
  2. Habosra kikeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot.
  3. Ha a puding kihűlt, hozzákavarjuk a gesztenyés masszához, és rásimítjuk a piskótára.

tejszínhab

  1. Felverjük a habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral.
  2. Majd szépen elterítjük a süteményen. Reszelhetünk rá csokit, hogy még gusztább legyen.
  3. Érdemes egy fél órára a hűtőbe rakni, hogy kicsit "megnyugodjon" a sütemény.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezer éve nem sütöttem gesztenyés sütit, gondoltam itt volna az ideje. Nálunk amúgy is a krémes jellegű sütik a tuti befutók, szóval ezzel sem lőttem mellé :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...