Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kocka Málna konyhájából

Gesztenyés kocka Málna konyhájából
Gesztenyés kocka Málna konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezer éve nem sütöttem gesztenyés sütit, gondoltam itt volna az ideje. Nálunk amúgy is a krémes jellegű sütik a tuti befutók, szóval ezzel sem lőttem mellé :)

hozzávalók / 12 adag

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra verjük, majd belerakjuk az olajat, a sót, a kakaóport (összekeverjük), végül a lisztet és a sütőport.
  3. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a másik masszához.
  4. A sütőt előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbát érdemes tenni közben.
  5. Ha kisült, kihűtjük teljesen.

gesztenyés krém

  1. Megfőzzük a vaníliás pudingot a 3 dl tejjel.
  2. Habosra kikeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot.
  3. Ha a puding kihűlt, hozzákavarjuk a gesztenyés masszához, és rásimítjuk a piskótára.

tejszínhab

  1. Felverjük a habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral.
  2. Majd szépen elterítjük a süteményen. Reszelhetünk rá csokit, hogy még gusztább legyen.
  3. Érdemes egy fél órára a hűtőbe rakni, hogy kicsit "megnyugodjon" a sütemény.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 519
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Málna0502

Mióta szakács: 2014.10.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos gesztenyés, gesztenyés piskóta tejszínhabbal, tejszínhabos gesztenyekrémes piskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

522
tojás 6 db
cukor 12 ek
víz 6 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
gesztenyemassza 500 g
margarin 20 dkg
cukor 15 dkg
rumaroma 1 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag