Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos szilvás süti

Habos szilvás süti
Habos szilvás süti
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz lassan véget ér, de nem múlhat el egy jó kis szilvás édesség nélkül. Csodás illat árad a konyhából sütés közben, ezért még relaxálásnak is kitűnő. Nemcsak az orrnak, de az ízlelőbimbóknak is maradandó élmény!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A habhoz

ajánlat

A felszeletelés előtt várjuk meg, míg teljesen kihűl, hogy ne sérüljön a habja. Ha szereted a rumos ízeket, akkor a szilva a tésztába helyezés előtt megáztatható rumba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd alaposan elkeverjük.
  3. A masszához hozzáöntjük a sütőporral vegyített lisztet, és ezt is elkeverjük.
  4. A tésztához öntünk 3-4 ek tejet, hogy lágyabb állagú legyen.
  5. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, majd a kimagozott, feldarabolt szilvákat ráhelyezzük a tészta tetejére, és megszórjuk bőven fahéjjal.
  6. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük a tésztát, majd kivesszük a sütőből.
  7. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Az elkészült habot ráöntjük a tészta tetejére, és további 10 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 070
elküldve: 5
receptkönyvben: 198
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

ínyenc mazsola

Mióta szakács: 2010.10.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos szilvacsoda, szilvás sütemény, őszi szilvás édesség

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsozso21
zsozso21 Wed, 2011-08-10 08:53

A tojásfehérje valószínűleg elírás, mert máshol is megnéztem ezt a receptet, és nem volt feltüntetve a plusz tojásfehérje.

Anzsalej
Anzsalej Mon, 2011-08-01 11:23

Szóval tegnap elkészítettem, dupla mennyiséget vettem a gáztepsihez. Tényleg finom és omlós a tésztája. Akkor most az a fehérje a tésztába kell vagy nem? Előttem hozzászóló alapján én sem tettem bele. Vajon máskor mégis? Egy gondom akadt, méghozzá a habbal. Ugyanis nekem sülés után összeesett. Van ennek esetleg valami titka, fortélya? Ha valaki erre jár, írjon már, mert úgy látom senki nem kommentel....

manna113
manna113 Tue, 2011-08-23 14:04

Közben megnéztem hol is láttam ezt. Freya habos meggyes-mákos sütijénel. Ha szereted a mákot, feltétlenül próbáld ki, nagyon finom.

manna113
manna113 Tue, 2011-08-23 13:51

Kedves Anzsalej!
A következőképpen készítem a habot: fehérjéket csipet sóval félig felverem, hozzá a cukor és pár csepp citromlé..... keményre verem. Sütire kenem, tésztát 5 percre visszateszem a sütőbe. Lezárom a gázt és további 20 percre a sütőben hagyom. Ezzel a módszerrel szép magas marad a hab.
Üdvözlettel: Ildikó

Anzsalej
Anzsalej Sun, 2011-07-31 09:07

A tepsi méretéről lehet tudni valamit? Ma nekiállnék én is....

muszi20
Muszi / muszi20 Fri, 2011-06-03 16:58

Ma megsütöttem ezt a sütit, a tésztája tényleg nagyon finom és pofonegyszerű megcsinálni. A hab szerintem is nagyon illik a szilvához, ez tényleg igazán finom egyszerű édesség :)

schmarni
schmarni Fri, 2011-03-11 22:55

Kedves Mazsola! Ez nagyon finom lett! Isteni jó a tésztája,valami átmenet a linzer és a kevert tészták között, a szilva és a hab nagyon passzol. Köszönjük! Egyedüli kis hibám az volt, hogy fagyasztott szilvát használtam, és ahogy kiengedés után rátettem leves lett, ettől meg a tészta közepe nem sült tökéletesen meg. Így lágyabban is tökéletesen finom volt, csak a szélén látszott milyen a tökéletes állapota. Ugye a negyedik tojásfehérje a tészta hozzávalóinál csak elírás, mert az elkészítésben nem említed mibe kell tenni.

793
finomliszt 20 dkg
cukor 10 dkg
vaj 15 dkg
szilva 0.5 kg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 1 db
sütőpor 1 csomag
tej 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 3 db
porcukor 10 dkg