Feketeribizlis habos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
67g tej37 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
38 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g feketeribizli15 kcal
A habsipkához
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
472
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
229 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
150g feketeribizli93 kcal
A habsipkához
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
2845
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
11.8g finomliszt43 kcal
-
7.9g vaj57 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
31.6g tej18 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
4.7g étkezési keményítő18 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
11.8g feketeribizli7 kcal
A habsipkához
-
9.5g tojásfehérje5 kcal
-
9.5g porcukor37 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
Összesen
224
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
472
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 107.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1883.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 682 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.2 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 319.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 930 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 687 micro
Összesen
2845
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
A krémhez
-
4 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
3 púpozott ek étkezési keményítő
-
3 ek cukor
-
15 dkg feketeribizli
A habsipkához
-
3 db tojásfehérje
-
12 dkg porcukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A linzertésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy piteformába tesszük, majd vaksütéssel elősütjük. 15 perc 180C-os sütőben.
- Amíg sül, elkészítjük a krémet. A keményítőt összekeverjük a cukorral, a tojássárgákkal.
- A tejet feltesszük melegedni.
- 1 dl langyos tejet teszünk a keményítős részhez, majd amikor elkezd forrni a tej, beleöntjük a tojásos egyveleget. Besűrítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, közben elkészítjük a habot.
- A tojások fehérjét félig felverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a porcukrot, végül a citromlevet. Addig verjük, míg fényes és jó kemény nem lesz.
- Aztán összeállítjuk a sütit. A linzer alapra kenjük a krémet, majd megszórjuk a ribizlivel, rásimítjuk a habot.
- 180 C-os sütőben még egy 10 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 504
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 25382
- Feltöltés dátuma: 2013. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Napfény és fűszer
34 recept
Fagyasztott és friss gyümölcsből egyaránt készíthető.