Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcshabos linzer

Gyümölcshabos linzer
Gyümölcshabos linzer
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

László napra sütöttem.

Férjem kedvence a linzer.

Most egy kicsit változtattam rajta, hogy ne legyen mindig olyan egyforma.

Nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

tésztához

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához való anyagokat összegyúrjuk (lekvár kivételével), kinyújtjuk tepsi nagyságúra, és világosra sütjük. (180 fok)
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, utoljára hozzákeverjük a gyümölcsöt.
  3. A megsült tésztát lekenjük lekvárral, ráöntjük a gyümölcsös-cukros habot, és 150 fokra visszavesszük a hőt, majd a habot rászárítjuk.
  4. A kihűlt süteményt vízbe mártott késsel felszeleteljük. Nagyon finom, készítsétek el!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 900
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos gyümölcsös szelet, linzer szelet tojáshabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

629
finomliszt 21 dkg
margarin 17 dkg
sütőpor 6 g
tojássárgája 2 db
1 csipet
tejföl 2 ek
meggylekvár 3 ek
tojásfehérje 6 db
porcukor 30 dkg
erdei gyümölcs mix 30 dkg