Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-kekszes szelet

Gesztenyés-kekszes szelet
Gesztenyés-kekszes szelet
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós és finom sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a 6 tojássárgáját keverjük ki a 6 evőkanál vízzel,  6 evőkanál cukorral, 5 nagy evőkanál liszttel, sütőporral és a kakaóporral. A 6 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és keverjük a tojásos alapba.
  2. Egy normál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a piskótamasszát.
  3. Előmelegített sütőben süssük meg, majd hűtsük ki. Miután kihűlt a tészta, vágjuk ketté.
  4. A krémhez a vaníliás pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, és főzzük sűrűre, ezután hűtsük ki. A margarint keverjük el a kétféle cukorral, és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba.
  5. Jöhet a töltelék. A kekszet törjük apróra (ne legyen se túl apró, se túl nagy darabos). A gesztenyepürét keverjük ki a lekvárral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával, végül adjuk hozzá az összetördelt kekszet, és dolgozzuk el.
  6. A félbevágott piskóta alsó lapjára simítsuk rá a krém felét, erre kenjük rá a tölteléket, majd a töltelékre ismét simítsuk rá a krém másik felét, és helyezzük rá a másik piskótalapot.
  7. A piskóta tetejét vonjuk be csokimázzal. Amint az elkezd dermedni, a fehér csokit is olvasszuk fel, és habzsákból csurgassuk rá oly módon, hogy kockákat kapjunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 40 470
elküldve: 47
receptkönyvben: 688
elkészítve: 61/71
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós szelet gesztenyés kekszes töltelékkel, rumos gesztenyés kekszes süti, vaníliás gesztenyés kekszes süti

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nacuska
Nacuska Wed, 2015-12-16 22:31

Mekkora tepsire gondolsz normál méret alatt? köszönöm előre is

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2013-12-23 16:18

Az idei karácsony egyik sütije. Kiadós, gesztenyés, pikáns rumos, kell ennél jobb? Ja, és isteni finom, a széleit már elcsócsáltuk a férjemmel.

eydita
eydita Sat, 2013-11-23 14:04

Ma fogom kipróbálni ezt a sütit, és beszámolok róla, hogy milyen sikere volt a családban! Köszi a receptet, nagyon finomnak tűnik...

eydita
eydita Sat, 2013-11-23 14:01

Ma fogom kipróbálni ezt a sütit, majd beszámolok arról, milyen sikereket értem el vele... A recept alapján nagyon finomnak tűnik...

Yram
Yram / Yram Mon, 2013-10-28 17:54

Elkészült a remekmű!! Én még nem kóstoltam, de jelen pillanatban is kiabálnak az asztaltól hogyha nem sietek nekem nem jut!!! Tehát pontozásban 10-es!! Köszi a receptet!!

Yram
Yram / Yram Mon, 2013-10-28 20:31

Megkóstoltam és NYERŐ, mindenkinek ajánlom, próbáljátok ki. :D

Nensy
Nensy Wed, 2013-08-28 13:43

Nagyon jó recept, és ugyanolyan szép lett az enyém is, mint a tiéd a képen. Hétvégén újra ezt készítem, terveim szerint transzferfóliával szeretném díszíteni. Remélem sikerül. Szóval megtartom, ünnepi sütinek is kiváló.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-08-17 07:56

Jaj de szép! Nem tudom, hogy-hogy csak most vettem észre! De már mentettem is.
Üdv: Fahéj

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Mon, 2013-05-13 19:47

Örülök,hogy ízlett! A hétvégén én is ezt a sütit sütöttem meg és ismét nem csalódtam benne. Mutatós finom és szerintem nem nagy ördöngösség elkészíteni.

vasskitty
vasskitty Sat, 2013-04-06 11:31

Tényleg nagyon jol néz ki ,én is kifogom probálni,lehet babapiskotával is késziteni ugye?

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Sun, 2013-04-07 15:09

Szia!
Én úgy gondolom, más állaga van a babapiskótának mint a keksznek. Szerintem nem lenne ilyen tartása a sütinek. Ha gondolod próbáld ki, utána szívesen veszem a véleményedet.

1993
tojás 6 db
víz 6 ek
cukor 6 ek
finomliszt 5 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
sárgabaracklekvár 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 3 dl
rumaroma 10 ml
háztartási keksz 50 dkg
étcsokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 2.5 dkg
margarin 5 dkg