r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Gesztenyés-kekszes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    357.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7956.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2306 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1053.6 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2771 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1856 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 7981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához a 6 tojássárgáját keverjük ki a 6 evőkanál vízzel,6 evőkanál cukorral,5 nagy evőkanál liszttel,sütőporral és a kakaóporral. A 6 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és keverjük a tojásos alapba.
  2. Egynormál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a piskótamasszát.
  3. Előmelegített sütőben süssük meg, majd hűtsük ki. Miután kihűlt a tészta, vágjuk ketté.
  4. A krémhez a vaníliás pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, és főzzük sűrűre, ezután hűtsük ki. A margarint keverjük el a kétféle cukorral, és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba.
  5. Jöhet a töltelék. A kekszet törjük apróra (ne legyen se túl apró, se túl nagy darabos). A gesztenyepürét keverjük ki a lekvárral, a kakaóval, a tejjelés a rumaromával, végül adjuk hozzá az összetördelt kekszet, és dolgozzuk el.
  6. A félbevágott piskóta alsó lapjára simítsuk rá a krém felét, erre kenjük rá a tölteléket, majd a töltelékre ismét simítsuk rá a krém másik felét, és helyezzük rá a másik piskótalapot.
  7. A piskóta tetejét vonjuk be csokimázzal. Amint az elkezd dermedni, a fehér csokit is olvasszuk fel, és habzsákból csurgassuk rá oly módon, hogy kockákat kapjunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 536
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 54153
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Nagyon mutatós és finom sütemény.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek