r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Gesztenyés-kekszes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    357.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7956.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2306 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1053.6 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2771 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1856 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 7981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához a 6 tojássárgáját keverjük ki a 6 evőkanál vízzel,6 evőkanál cukorral,5 nagy evőkanál liszttel,sütőporral és a kakaóporral. A 6 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és keverjük a tojásos alapba.
  2. Egynormál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a piskótamasszát.
  3. Előmelegített sütőben süssük meg, majd hűtsük ki. Miután kihűlt a tészta, vágjuk ketté.
  4. A krémhez a vaníliás pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, és főzzük sűrűre, ezután hűtsük ki. A margarint keverjük el a kétféle cukorral, és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba.
  5. Jöhet a töltelék. A kekszet törjük apróra (ne legyen se túl apró, se túl nagy darabos). A gesztenyepürét keverjük ki a lekvárral, a kakaóval, a tejjelés a rumaromával, végül adjuk hozzá az összetördelt kekszet, és dolgozzuk el.
  6. A félbevágott piskóta alsó lapjára simítsuk rá a krém felét, erre kenjük rá a tölteléket, majd a töltelékre ismét simítsuk rá a krém másik felét, és helyezzük rá a másik piskótalapot.
  7. A piskóta tetejét vonjuk be csokimázzal. Amint az elkezd dermedni, a fehér csokit is olvasszuk fel, és habzsákból csurgassuk rá oly módon, hogy kockákat kapjunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 536
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 54136
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Nagyon mutatós és finom sütemény.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek