r
Nosalty Logó

Gesztenyés alagút

Katrin
Gesztenyés alagút
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés töltelékhez

Tetejére a csokimázhoz

507
Kalória
10.3g
Fehérje
50.6g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
31.7g
Víz
150.5g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
26.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A gesztenyés töltelékhez

Tetejére a csokimázhoz

Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A gesztenyés töltelékhez

Tetejére a csokimázhoz

Összesen 4039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A gesztenyés töltelékhez

Tetejére a csokimázhoz

Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    253.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1638 micro
Összesen 4039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a kakaós piskótát. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszórjuk a zabpehelylisztet és végül a tojások keményre felvert habját.
  2. Egy nagyobb tepsibe (kb. 20x30 cm) sütőpapírt teszünk, s beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőbe berakjuk, majd kb. 180 C-fokra lerakjuk a sütőt, s kb. 10-15 percig sütjük.
  3. Amíg sül a piskóta, a tejszínt felverjük kemény habbá a cukorral és a habfixálóval. Ha kemény lett a hab, akkor hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a puha vajat is.
  4. Ha langyosra hűlt a piskótánk, akkor kivesszük a tepsiből, s levesszük róla a sütőpapírt. A tészta mellé rakjuk az őzgerincformát, s késsel akkorára vágjuk a piskótát, hogy pont az őzgerincformába beleférjen, s bele is rakjuk, eligazgatjuk. Ebbe pedig belerakjuk a gesztenyés töltelék felét, majd erre rárakosgatjuk a marcipángolyókat (ez nem fontos, el is maradhat), majd erre ráöntjük az összes gesztenyemasszát. Szépen eligazgatjuk, s a tetejére rakjuk a maradék piskótát, s kb. 3 órára berakjuk a hűtőbe.
  5. Ha letelt a 3 óra, akkor kivesszük a hűtőből, egy nagyobb tálcát kikészítünk, s rárakjuk a sütemény tetejére, és felfordítjuk a sütit. Óvatosan kivesszük az őzgerincformából.
  6. A csokit mikró kis fokozatán megmelegítjük az étolajjal, jól összekeverjük villával, s ezt szépen rákenjük a tetejére. Megszórjuk apró cukordísszel, s hűtőbe rakjuk.
  7. Én mindig délután készítem el, s másnapig a hűtőben tartom. Másnap már szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x18

Nagyon finom és aránylag egyszerű elkészíteni. Főleg annak, aki szereti a gesztenyés édességet.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...