Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-epres habkönnyű desszert

Mascarponés-epres habkönnyű desszert
Mascarponés-epres habkönnyű desszert
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Utolsó leszedett eprünket valami különleges finomságba szerettem volna tenni. Egy netes oldalon találtam ezt a mennyei finomságot, kicsit finomítottam rajta. Egyszerű, gyors és nagyon finom.

hozzávalók / 10 adag

  • 2 cs hidegen elkészíthető krémpor
  • 6 dl tej
  • 30-32 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 250 g mascarpone
  • 3-4 ek porcukor
  • eper

Tetejére:

  • reszelt csoki
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt 2-3 ek porcukorral elkezdjük verni, majd hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét.
  2. A krémport 6 dl tejjel jó krémes állagúra verjük 1-2 ek porcukorral (ha valakinek elég édes önmagában is, akkor elhagyható a porcukor).
  3. A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, majd felmelegítjük.
  4. Egy kevés, hideg krémmel lehűtjük a zselatint, majd hozzákeverjük a többi krémhez, jól összedolgozzuk (ezután gyorsan kell vele dolgozni, mert elég hamar megköt).
  5. Az epreket megmossuk, és vagy egészbe hagyjuk, vagy feldaraboljuk.
  6. Egy őzgerincformát vagy téglalap alakú formát kibélelünk folpackkal.
  7. Első sorként elsimítjuk a krémporos-zselatinos krém felét a forma alján, majd rásimítjuk a mascarponés krémet, ráhalmozzuk az eperdarabokat, befedjük a mascarponés krém maradékával, majd elsimítjuk a tetején a krémporos krémet.
  8. Hűtőbe tesszük dermedni, majd egy tálra borítjuk, és a tetejét megszórjuk reszelt csokival.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 160
elküldve: 20
receptkönyvben: 309
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mascarponekrémes-krémporos desszert, krémes-mascarponés desszert, epres-krémes desszert

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-06-17 21:59

Kedves Alkonyat:)
ma elkészítettem a sütit. Valóban habkönnyű és nagyon finom. Ebben a melegben nagyon jól esett kiscsaládomnak ez a hűs édesség. Hogy a mű-élvezetet tovább fokozzam ok. habmesterrel készítettem el:DDDD
Megtartom a receptet, köszönöm szépen! Szép hetet Neked: Gabi

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Tue, 2013-06-18 10:14

Kedves Gabi!
Örülök, hogy ízlett, tényleg ilyen nagy melegben igazi hűsítő finomság!
Még tudtad fokozni a "mű-ségét" azért pedig plusz pont jár! :D
Most hétvégén is csináltam egy szintén könnyen elkészíthető, ilyen hűs desszertet csak kevesebb "mű" dolog van benne. A férjem egyből 3 szelettel indított. A héten biztos megjelenik.
Nagyon szép hetet neked is! Én még ma szabin vagyok ki is használom. :-)
Puszi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-06-18 10:50

Szió,

kopogj rám lécci, ha megjelenik a recept. Önállóan nem biztos, hogy felfedezem:) Használd ki az utolsó perceket is, én is azt teszem, bár "csak" kerti pancsolásig jutottam még. Na de hamarosan.....:)
Ja és a kutyusod szemébe tűz a nap....:PPPP Nem panaszkodott? :D Puszi: G

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Tue, 2013-06-18 11:43

Oké, rád írok, ha megjelent! :-)
Szegény kutyusom, most el van magának, tegnap volt nála a doki, baleset történt a tappancsával, és szegény alig tud lábra állni. :-(
Puszi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-06-18 13:53

Szegényke:(
Az enyém meg kint napozik hol a teraszon veti el magát hol a kertben:) 1000 fokban:) Lehet hogy a fehér kutyusomból barna lesz??:D Várom akkor a receptet. Puszim

tina.
tina. Mon, 2013-06-10 21:01

A 'hidegen elkészíthető krémpor' lehet pudingpor?
Köszi előre is!:))

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-06-10 21:15

A pudingpornak másabb az állaga, az Aranka krémpor ami jó bele!!
Nagyon szívesen! Remélem ízleni fog. :-)
Üdv: Alkonyat

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-06-10 19:33

Kedves Alkonyat! Nekem tetszik, én biztos kipróbálom! Sajnálom, hogy egyesek a rosszindulatukat tudják csak kiélni még itt is ( sajnálom azért is, mert azt hiszik, ők baromi egészségesen élnek!)! Én mentettem, köszi az ötletet! Era.

Hoborc
Hoborc Tue, 2013-06-11 14:37

Kedves Era!
Miért minősítesz? Nem rosszindulatból írtam, és valóban egészségesen élek. A véleményem közöltem. Küllemre tettszik a süti, de az összetevőiben nem. Pont.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-06-10 19:59

Kedves Era!
Nagyon köszönöm a kedves szavakat! :-)
Nem fogod megbánni, ha elkészíted én már azóta barackkal is megcsináltam!Nagy sikere van!
Most olvasom, hogy debreceni vagy, ismerős is volt a Nagytemplom :-)
Üdv: Alkonyat

era972
"Inom" / era972 Tue, 2013-06-11 07:21

Kíváncsivá tettél! Az-talán- már biztos, hogy nem debreceni vagy? Hol is pontosan? :)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Tue, 2013-06-11 07:31

Debrecenben dolgozom, de kb egy fél-3/4 órás utázasra lakunk. :-)
Nyilvánosan csak ennyi :-)

era972
"Inom" / era972 Tue, 2013-06-11 07:46

Hát ezt én is elmondhatom magamról! :) Akár debreceni is lehetsz... Kár, hogy nem lehet privi üzit küldeni... :(

Hoborc
Hoborc Mon, 2013-06-10 19:11

Krémpor, habfixáló, zselatin por..... az utolsó epreteket, ha megeszitek magában, sokkal jobban jártatok volna!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-06-10 19:28

Ha megkóstolnád, nem hinném, hogy ezt mondanád!
Tiszteletben tartom, ha valaki nem szereti a "mű dolgokat", csak sajnos a mai világban nem nagyon lehet kikerülni a "káros" anyagokat. Minden élelmiszerben lehet találni olyat amiért azt mondjuk, hogy nem esszük meg!
Üdv: Alkonyat