Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-pudingos torta

Gesztenyés-pudingos torta
Gesztenyés-pudingos torta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gesztenyés finomságra vágytunk, és már kicsit uncsi lett volna a sima lereszelős-tejszínhabos gesztenyét enni, így egy tortába ötvöztem a finom ízeket :)
A tetejére tiramisu ízű pudingot főztem, ennek hiányában egy vaníliás, csokis (cappuccino porral elkeverve), vagy bármilyen más, amit ízlésünk enged, csodás lehet a tetejére! Ha szeretnénk magasabb tortát, akkor érdemes kisebb átmérőjű formában készíteni (26 cm átmérőjű formát használtam, nem is lett túl magas... :) )

hozzávalók / 4 adag

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat egy másik tálban jól elkeverjük a kristály és a vaníliás cukorral, beleöntjük az olajat is.
  2. A lisztet elvegyítjük egy újabb tálban a sütőporral, majd a sárgákhoz keverjük. Végül a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát, kicsit elegyengetjük, majd 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  4. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A szobahőmérsékleten kiolvasztott gesztenyemasszát a puha vajjal egy villa segítségével jól összekeverjük. Egy könnyen kenhető krémet kapunk.
  5. A pudingport pár kanál tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és a 4 evőkanál cukrot, készre főzzük. Érdemes kevergetéssel hűteni rajta.
  6. Ha megsült a piskóta, hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ha meghűlt, kenjük rá a gesztenyés krémet. Erre rétegezzünk egy sor kekszet, majd a tetejére öntjük a pudingot, elegyengetjük.
  7. Érdemes legalább egy fél napot várni a szeleteléssel, hogy a kekszek jól megpuhuljanak :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 202
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DDAngel

Mióta szakács: 2014.11.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos gesztenyetorta, tiramisu pudingos gesztenyetorta, gesztenyetorta keksszel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

747
tojás 5 db
1 csipet
cukor 3 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
vaj 10 dkg
háztartási keksz 25 db
pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 4 csapott ek